See alkohoolne jook on sinu naha suurim vaenlane

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: simone piccoli / PantherMedia / simone piccoli

Aeg-ajalt paar klaasi veini või mõni kokteil tundub hea mõte. Tegelikult pole selles harjumuses midagi kasulikku. Aga kõigist jookidest kõige hullem sinu nahale on...

Paar pokaali või lausa pudel punast veini võib teha palju kurja sinu nahale. Kuigi punase veini imelisi tervisekasusid on uuritud palju, on soovitatud koguse ületamine tervisele teistpidi ohtlik. Punase veiniga liialdamine võib põhjustada dementsust ja põletikku kehas, mis omakorda võib põhjustada kõrgenenud vähiriski, depressiooni ja südamehaigusi.

Nagu sellest veel poleks küll, paljastab doktor Isabel Sharkar, et punane vein on naha jaoks üks kahjulikumaid alkohoolseid jooke. Punane vein võib põhjustada naha punetust, õhetust ja isegi lõtvust, kirjutab Independent. Alkohol tekitab veresoonte laienemist, mis selgitab naha punetust ja õhetust. Alkoholis leiduv suhkur tõstab põletiku taset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles