Beebi tegi USA senatis ajalugu

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Senaator Tammy Duckworth on juba end ajalukku kirjutanud kui üks kümnest naissenaatorist, kes on oma ametiaja jooksul sünnitanud. Nüüd aga astus ta järgmise sammu ja võttis beebi tööle kaasa – päev pärast seda, kui tühistati seni kehtinud «titekeeld».

50-aastane Duckworth saabus koos tütre Maile’iga, et hääletada Nasa administraatori nominendi poolt. Roosa mütsikesega beebi jõudis tähtsatesse koridoridesse vaid kümne päeva vanusena. Enne tähtsat päeva aga säutsus Duckworth Twitteris, et valib tütrele riideid väga hoolikalt: «Ma pean tagama, et tema riietus vastaks senati rõivastusstiilile, mis nõuab pintsakut. Ma küll ei tea, milline on poliitika pardikestega kombede osas, aga ma usun, et me oleme valmis.»

Kolmapäeval hääletas senat üksmeelselt «titekeelu» muutmise poolt, selgitades, et kongress peab näitama peresõbralikku eeskuju, kirjutab BBC. Senaator Amy Klobuchar on ka öelnud, et beebidele ei peaks kehtima samad rõivastusnõuded.

Tammy Duckworth on endine USA kolonelleitnant, ühtlasi esimene Aasia-Ameerika naine, kes on valitud Illinoisist kongressi. Ta on ka esimene puudega naine, kes on valitud kongressi ning esimene topeltamputeeritud inimene senatis. Duckworth on Iraagi sõja veteran, ta teenis helikopteripiloodina. Vigastuste tõttu pidi amputeeritama mõlemad ta jalad ning raskelt sai viga ka tema parem käsi.

Pisike rõõmurull Maile on taas algatanud USA ühiskonnas arutelu vanemapuhkuse üle, kuna tegemist on ainsa arenenud maade riigiga, kus ei pakuta värsketele vanematele tasustatud puhkepäevi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles