Testi oma suhet: kas on aeg lahku minna?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Mõnikord paistab partner hea vaid paberil. Kõik oleks justkui õige, aga siiski sulle tundub, et miski on korrast ära.

Kuidas teada, et tegemist on vaid ajutise rahulolematusega, millest võite koos üle saada või on hoopis aeg lahku minna?

Your Tango soovitab teha lihtsa testi, mis aitab määrata, mida suhtega ette võtta.

Kõigepealt loo plusside-miinuste nimekiri. Pane sinna kirja kõik, mis pähe tuleb. Muidugi tähendab suhe teatud kompromisse, kuid see ei tähenda, et sa peaksid olema enamuse ajast õnnetu.

Esimeseks ohumärgiks võib olla tõsiasi, et miinuseid on märksa rohkem kui plusse.

Testil on ka teine pool. Kui oled miinused-plussid reastanud, võta uus paberileht ja kirjuta sinna kümme kõige tähtsamat asja oma elus. Seejärel kirjuta iga asja järele «jah» või «ei» sõltuvalt sellest, kas su partner saab aidata sul neid eesmärke saavutada. Näiteks võib su kümne tähtsa asja hulgas olla seks, aga partner ei rahulda sind. Või siis meeldib sulle reisida, talle aga mitte. Küll aga võib sulle tähtis olla sõprus ja su partner on hea sõber.

Kui tulemuseks on, et partner ei aita täita suuremat osa su eesmärke, on see samuti ohumärk. Lõplikuks vastuseks aga võrdle mõlema testi tulemusi ning tee omad järeldused. See peaks aitama vastuse leidma põhilisele küsimusele: kas see inimene tõesti teeb su elu paremaks?

Seejärel on sul kaks valikut. Võtta asi teemaks partneriga ja vaadata, kui väga on ta nõus tulema vastu ja tegema samme, et suhet parandada. Ka tasub mõelda, kas on ehk mõttekas suhe, mis ilmselgelt sind ei rahulda ära lõpetada – ei tasu olla suhtes vaid seetõttu, et sa ei taha olla üksinda!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles