Fitnesstšempion Helena Mang rinnaoperatsioonist: suurimaks hirmuks oli ärgata liiga suurte rindadega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helena Mang.
Helena Mang. Foto: Cristinas Clinic

Helena Mang on naine, kes bikiinifitnessi maailmas tutvustamist ei vaja. Tegemist on südika naisega, kellel on ette näidata fitnessilava säravad saavutused ning kes igapäevaselt naisi enda ümber toitumise ja tervisliku eluviisiga inspireerib. 

Helena käis jaanuari alguses Christinas Clinicus rinnaimplantaatide operatsioonil ning jutustab oma loo.

«Esimesed implantaadid lasin Christinas Clinicus paigaldada juba rohkem kui kümme aastat tagasi. Kuna vanema generatsiooni implantaatide puhul pidin igal juhul 10-15 aasta möödudes kordusoperatsiooni ette võtma, otsisin juba mõnda aega antud protseduuri ning taastumise jaoks sobivat hetke oma tihedas töö- ja treeninggraafikus.

Esimesel operatsioonil paigaldati mulle Christinas Clinicus Eurosilicone implantaadid rinnalihase ette. Ühtegi komplikatsiooni või probleemi mul rindadega kõikide nende aastate jooksul ei tekkinud ja aastad möödusid muretult. Vahepeal on aga võimalused palju edasi arenenud ning seekord oli soov implantaadid kindlasti rinnalihase eest rinnalihase taha asetada. Suuruse osas märgatavat muutust ei soovinud.

Kõik algab konsultatsioonist- tagasi Christinas Clinicus

Enne operatsiooni käisin erinevates kliinikutes konsultatsioonides ning tutvusin põhjalikult võimalustega. Kümme aastat on pikk aeg ja tahtsin ennast kurssi viia, mida pakuvad erinevad kliinikud, kirurgid ning implantaatide tootjad. Lõpuks on see ikkagi suur otsus ja tahtsin olla kindel, et teen parima võimaliku valiku. Christinas Clinicu (edaspidi CC) konsultatsioon oli järjekorras viimane ning kui teistel sarnastelt kohtumistelt lahkudes jäid õhku mitmed küsimused, siis peale CC konsultatsiooni valdas mind täielik selgus ja rahulolu. On ilmselge, et kliiniku juhataja Brit-Carmen on kõik need kümme aastat päevast-päeva minusuguseid naisi nõustanud ning ennast selles vallas pidevalt täiendanud- tema professionaalsus oli muljetavaldav.

Minu kõige suuremaks hirmuks oli pärast operatsiooni «liiga suurte» rindadega ärkamine - sellistega, mis minu kehaga proportsioonis ei ole. Võisteldes bikiinifitnessis, kus üldine kehaproportsioon on väga oluline, ei saa ma endale sellist möödalaskmist lubada. Samas ei soovinud ma ka kindlasti väiksema partiiga ärgata - ehk siis suuruse valiku planeerimine oli minu jaoks väga tähtis. Kuna plaanis oli muuta nii implantaadi asetust (rinnalihase eest taha), implantaatide tootjat ning ka suurust, oli faktoreid mitmeid, mida kõiki korraga arvesse võtta.

Kõige rohkem ajab naist segadusse, kui konsultatsioonis räägitakse hüpoteetilistest rinnakorvi suurustest (C, D, DD) - kokkuvõttes  ei anna see minu hinnangul mingit kindlat orjentiiri. Iga naine, kes on pesu kunagi ostnud, teab, kuidas need suurused võivad erinevatel tootjatel seinast seina varieeruda. Kuidas siis ikkagi teada, et konsultatsioonis endale «tellitud» C-korv vastab ka kirurgi visioonile C-korvist? Siinkohal tuleb appi 3D simulatsioon - CC on üks väheseid kliinikuid, kus saab operatsioonijärgset tulemust näha juba enne operatsiooni just tänu 3D simulatsioonidele. Ega niisama ei öelda, et oma silm on kuningas. Kui aga on juba varasemalt rinnaimplantaadid pandud, nii nagu minul oli, ning soovitakse suurust muuta, siis on neil kliinikus olemas lahendus – selleks kasutavad nad spetsiaalseid väliseid sizer'eid, millega saab reaalselt näha uut tulemust ja tulemuste vahet.

Konsultatsiooni ajal proovisime rinnahoidja sisse erinevaid sizer'eid, seejuures arvestas Brit-Carmen väga professionaalselt ka visuaalset «kadu» mis tekib kui implantaadi asetus lihase suhtes muutub. Kusjuures üheski teises kliinikus mulle seda ei räägitud. Hiljem sain teada, et ühes varasemalt konsultatsioonis käinud kliinikus kirurgi poolt pakutud implantaatide suurused oleksid olemasolevast tegelikult lausa väiksema rinnapartii andnud.

Vahel mõtlen õudusega, mis tunne oleks ärgata hoopis teistsuguse tulemusega kui eelnevalt ette kujutatud… Viisiidil arvutasime ja proovisime pikalt erinevaid suuruseid ning profiile ning jõudsime selgele arusaamale, millist suurust kasutama peaks, et visuaalne suurus vastaks minu ootustele. Sizer'eid kasutades olin kindel, et oleme kõik ühel lainel. Samuti selgitati mulle detailselt kõike operatsiooni ja taastumisega seotut - kliinikust lahkudes ei jäänud mul õhku ühtegi küsimust või ebakindlust ning võisin rahuga operatsiooni oodata.

Tuttavad näod ka pärast kümne aastat

Operatsiooni käigus asetati Motiva rinnaimplantaadid rinnalihase taha ning selleks, et tagada täielik ohutus, kasutati uuenduslikku Motiva Sleeve’i – abivahendit, mis aitab kirurgidel sisestada implantaat kehasse nii, et implantaat patsiendi naha ega kirurgi kinnastega kokku ei puutuks. Selline «no touch» tehnika vähendab veelgi erinevate komplikatsioonide riski.

Enne kui arugi sain, oli operatsioon tehtud ja toibusin ärkamispalatis, kust mind enda palatisse voodiga sõidutati. Kuigi kell oli juba hiline, serveeriti mulle veel ka õhtusöök - see oli positiive üllatus, sest teatavasti enne operatsiooni peab olema päris pikalt söömata ja pärast ärkamist oli kõige suuremaks mureks suur näljatunne. Hommikul vaadati õmblused üle, eemaldati rõhkside ning aidati selga spetsiaalne rinnahoidja. Sain kaasa juhendid järgmisteks päevadeks, haavahoolduseks ning samuti uue aja kontrolli tulekuks. Järelkontrollides hoiti paranemisel silma teravalt peal - et implantaadid vajuksid õigesse kohta ning tulemus saaks maksimaalselt hea.

Rinnad, mis vastavad täpselt ootustele

Kuu pärast operatsiooni võin öelda, et olen 100% rahul - rinnad on väga ilusa ja loomuliku kujuga ning konsultatsioonis koos välja valitud suurus vastab täpselt minu ootustele ning sobib ideaalselt minu kehaga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles