Veider fakt ajaloost: leiutaja Nikola Tesla oli armunud tuvisse

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Me teame ja tunneme Nikola Teslat kui Serbia päritolu Ameerika leiutajat, kes andis suure panuse vahelduvvoolu «taltsutamisse», kuid tema eraelu oli geeniusele omaselt kohati väga veider.

Nii kannatas Tesla tugeva obsessiiv-kompulsiivse häire all ja magas ääretult vähe. Lisaks oli tal bakteriofoobia, ta vihkas ümmargusi esemeid, ta keeldus puudutamast juukseid ning pidi tegema asju kolmekordses jadas.

Söögiaegadel pidi tal laual olema täpselt 18 salvrätikut. Nikola loendas oma samme, ükskõik kuhu ta ka ei kõndinud. Lisaks tekitasid naiste kõrvarõngad temas äärmist tülgastust. Aga mis kõige põnevam - kord armus ta tuvisse.

Did You Know toob välja ühe Tesla tsitaadi: «Jah, ma armastasin seda tuvi. Ma armastasin teda, nagu mees armastab naist. Ja tema armastas mind. Kui ta oli haige, ma teadsin ja mõistsin. Ta tuli mu tuppa ning ma istusin ta voodiäärel päevi. Ma turgutasin ta tervisele tagasi. See tuvi oli mu päevade ja elu rõõm. Kui ta mind vajas, ei lugenud miski muu. Kuniks ta mul oli, oli ka mu elul eesmärk.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles