Kolm ajaloo kõige skandaalsemat presidentide armukest (3)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide presidenti kutsutakse ka «vaba maailma liidriks» - see tiitel kannab suurt vastutust. Kuid hoolimata tähtsast ametist ei ole presidendid läbi aegade hiilanud alati just kõige eetilistemate otsustega ning ikka ja jälle satub avalikkuse ette mõni pikantne eraeluline detail.

Paljud presidendid on oma abikaasasid petnud ning õnneks või kahjuks pole need teod saladusse jäänud. Siin on kolm kõige skandaalsemat armulugu USA presidentide elust.

Helen G Douglas
Helen G Douglas Foto: Wikimedia

Helen G. Douglas oli näitleja, kes otsustas kätt proovida poliitikas. Aastal 1944 valitigi ta esindajatekokku, kus ta teenis kolm ametiaega. Selle aja jooksul kohtus ta ka tulevase USA presidendi Lyndon B. Johnsoniga, kes oli toona kongresmen. Nad isegi ei püüdnud oma afääri salajas hoida, kuid Doublas pöördus tagasi  näitlemise poole aastal 1952. Skandaal tuli siis aga hoopis sellest, et väidetavalt olnud Douglasel Nõukogude Liitu toetavad vaated.

Lewinsky jaanuaris 1998
Lewinsky jaanuaris 1998 Foto: AFP / Scanpix

Monica Lewinsky on nimi, mis peaks kõigile tuntud olema. Aastal 1998 selgus, et tal oli afäär president Bill Clintoniga. Monica tõusis omamoodi staariks. Teda intervjueeriti, ta kirjutas raamatuid ning tõi turule ka oma käekotisarja. Clintonit püüti ametist tagandada, kuid ta  mõisteti õigeks ning ta lõpetas oma presidendikarjääri 65-protsendilise toetusega, mis on ajaloo kõrgeim.

Monroe aastal 1962
Monroe aastal 1962 Foto: AKG / Scanpix

Marilyn Monroe laulis president John F. Kennedyle aastal 1962 sünnipäevalaulu meelal ja suitsusel häälel – tegu, mis on tänaseni unustamatu. Kõlakate kohaselt oli ta enne lavale astumist JFK-ga ka ühtes olnud. Ka räägitakse, et naine helistas pidevalt Valgesse Majja ja nõudis vestlus presidendiga, kuid teda ignoreeriti.

Ta suri 26-aastaselt, vaid aasta enne enneaegset JFK hukkumist. Nende mõlema surma ümber keerleb palju vandenõuteooriaid ning peamiselt usutakse, et kui Monroe mõrvatigi, siis seetõttu, et ta ei suutnud JFK-d rahule jätta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles