Viis asja, mille toitumisnõustaja kaalulangetajal esmajärjekorras ära keelaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Karmid dieedid murravad vaimu ja pole ka pikas plaanis tõhusad. Toitumisnõustajad neid ei soovita ja kinnitavad, et süüa võib tegelikult kõike, aga mõõdukas koguses. Kui on soov kaalust maha võtta, siis on aga kasulik teatud asju võimalikult palju vältida.

Alustuseks tuleks alljärgnevaid asju süüa tasahaaval järjest vähem, sest järsud muutused ei pruugi hästi lõppeda. Jälgi portsjonite suurust ja püüa leida neile sobivaid asendusi, õpetab Women’s Health. Siin on viis asja, millest sinu keha puudust ei hakka tundma.

Magusad karastusjoogid

Lisasuhkruga karastusjoogid on üks kõige lihtsam asi, mis oma menüüst välja lõigata. Paljudes mahlades, kohvijookides, limonaadides ja maitsevetes on mõttetult palju kaloreid, mille võiks lihtsalt tarbimata jätta.

Magusad hommikusöögihelbed

Kiirpudrud ja magusad hommikusöögihelbed sisaldavad enamasti väga palju suhkrut, aga mitte nii palju kiudaineid, kui arvatakse. Parem oleks süüa täisteraputrusid, mis ise valmis keedetakse.

Töödeldud liha

Kaalulangetajal pole mõtet liialdada peekoni, vorstikeste, singi ja teiste töödeldud lihasöökidega, mille tarbimine suurendab oluliselt südamehaiguste riski.

Koostisained, mida sa ei suuda välja lugeda

Kui sa ei saa arugi, millest on toote etiketil juttu, ei ole seda mõtet osta. Eriti tähelepanelik tasub olla kunstlike toiduvärvide ja säilitusainete suhtes, millel ei ole mingit toiteväärtust.

Transrasvad

Transrasvade söömine tõstab halva kolesterooli ja langetab hea kolesterooli taset. See on taas seotud südamehaiguste kõrgema riskiga ega aita kaalulangusele sugugi kaasa. Transrasvu leidub palju näiteks margariinis, küpsistes ja valmistoitudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles