Viis asja, mida teada eneserahuldamisest pärast 50. eluaastat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Seksuaalharidus ei kulu ära ainult koolilastele, vaid ka neile, kel kool ammuilma lõpetatud. See, et sa oled aastaid seksinud ja isegi lapsi ilmale toonud, ei tähenda, et tead kõiki vastuseid. Eriti sellisel tabuteemal, milleks on masturbeerimine.

Prevention tõttab naistele appi ja jagab infot neile, kes asja vastu suuremat huvi tunnevad. Siin on viis asja, mida kõik võiks teada eneserahuldamisest keskeas ja hiljem.

See mõjub hästi sinu tervisele

Eneserahuldamine parandab verevarustust, mis tuleb suguorganitele väga kasuks. Eriti tähtis on see siis, kui sa enam partneriga regulaarselt ei seksi. Kui vajad abivahendeid, osta omale väike vibraator, millele pane veidi libestit peale. Midagi suurt ja pöörast ei olegi vaja.

Sa ei ole selleks liiga vana, isegi kui see on su esimene kord

Kui see olukord on sinu jaoks uus kas valiku tõttu või tahtmatult (lahutus, partneri surm), siis ei ole eneserahuldamisega alustamiseks hilja veel praegugi. Peale tervise ja hea enesetunde tuleb see kasuks ka stressi maandamiseks, enesekindluse tõstmiseks, seksuaalelu üldiseks parandamiseks ja enese paremaks tundmaõppimiseks.

Tõenäoliselt ei ole sa enam nii tundlik kui nooremana

Menopaus mõjutab tundlikkust nii hormonaalselt kui vaimselt. Kuna teiste hormoonide kõrval langeb muuhulgas testosterooni tase, kaotab kliitor tundlikkust. Lisaks muutub vanemaks saades naise arvamus iseendast, oma naiselikkusest ja seksikusest ning see võib kahjustada seksuaalset erutust. Kui enesepilt on halb, väheneb ajapikku ka tundlikkus.

Vaheta veepõhine libesti silikoonlibesti vastu

Silikoonlibestis on õli, mis tekitab tupe pinnale libeda kihi ja teeb eneserahuldamise vanemas eas meeldivamaks. Östrogeeni languse tõttu ei ole tupp eakal naisel enam nii niiske, mistõttu võib hõõrdumine haiget teha või tekitada kipitustunnet.

Võid üllatuda, et tahad seda nüüd rohkem kui kunagi varem

Mõni naine hakkab vananedes hoopis rohkem masturbeerima kui noorena, sest tunneb end oma kehas mugavamalt ja saab valehäbist üle. Paljudel on ka rohkem vaba aega ja omapäi olemist, sest lapsed on kodust läinud. Igaüks on omamoodi, kuid see on täiesti normaalne, kui viiekümnendates naine tahab rohkem ennast nautida.

Naudi seda ja ära karda! Eneserahuldamine on tervisele väga kasulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles