Kaheksa halba harjumust, millest peaks kohe loobuma

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Öeldakse, et inimene on oma harjumuste ori ja juba kätte õpitud igapäevastest tegevustest on raske loobuda. Kuid mõndadest neist, võiks siiski kiiremas korras lahti ütleda.

Harjumused, mis on kahjulikud.

  1. Ära vasta kõnedele, mis tulevad võõralt numbrilt. Esiteks see lihtsalt raiskab sinu aega, kuna see võib olla mõni müügimees või reklaamkõne, kirjutab Time. Teiseks ei tea sa kunagi, mis sellele võõrale numbrile vastamine sulle maksma võib minna.
  2. Ära saada e-maile kohe hommikul või hilja õhtul. Õhtune arvuti taga istumine võib tekitada unetust ja pealegi võid väsinud peaga teha vigu. Sama kehtib hommiku kohta ja pealegi on palju tervislikum kulutada hommikust aega endale, mitte tehnoloogiale.
  3. Ära aktsepteeri pikki koosolekuid, mille mõttekusest sa aru ei saa. Kui sulle jääb ebaselgeks, miks see koosolek on kokku kutsutud, siis see on ainult sinu aja raiskamine.
  4. Sa ei pea rääkima ega kuulama small talk-i. Eriti töökeskkonnas kipuvad inimesed pikalt lobisema asjadest, mis ei puuduta tööd. See on mingi piirini normaalne ja isegi oluline, kuid ära tunne ennast pahasti, kui katkestad kellegi tähtsusetu jutuvadina ja asud tööle.
  5. Ära vaata pidevalt oma e-maile. Selline sundtegevus kulutab ainult sinu aega ja ei tee sinu tööd efektiivsemaks.
  6. Ära mängi töö tegemist. Paljud inimesed tunnevad ennast halvasti, kui neil parajasti midagi teha pole ja nad n-ö imiteerivad töö tegemist. Selle asmel võiksid sa hoopis panna paika oma prioriteedid, homes päevakava ja tulevikuideed.
  7. Ära püüa asendada tööga tühimikku oma eraelus. Isegi kui sul hetkel pole suhet, siis sa ei pea selle pärast ületunde tegema. Mine, kas üksi kinno või teatrisse ja usu see võib olla väga tore.
  8. Jäta vahel on arvuti või nutiseade koju. Tõenäoliselt avastad sa, et mitte midagi sellest ei juhtu ja peale selle saad sa ühe päeva olla stressi- ja pingevabalt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles