Seitse asja, mida võiks teada enne, kui hakkad sõbrannaga dieeti pidama

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Mõte oma parima sõbrannaga koos kilosid kaotada, võib tunduda vägagi tulemuslik. Saate ju üksteist motiveerida ja koos on ikka lihtsam. Tuleb aga välja, et nii kerge see ei ole.

Siin on mõned tähelepanekud, mis võivad marjaks ära kuluda.

  1. Vali õige sõber. Kui teil on väga erinevad eesmärgid, on raske koos seda teha, kirjutab Prevention. Näiteks, kui su sõber tahab viis korda nädalas trennis käia ja sul pole selleks aega, siis tõenäoliselt ei tule sellest midagi välja.
  2. Tea oma nõrkusi. Tee selgeks, mis on sinu nõrkused. Millal on oht, et sööd üle, kui tihti jaksad trennis käia ja mis sind motiveerib. Räägi sellest oma dieedipartnerile ja kui su nõrkus peaks välja lööma, siis on just tema see, kes on sulle toeks ja motivaatoriks.
  3. Jälgi realistlikku plaani. Ära võta kõike liiga suurelt ette, vaid mõtle realistlikult, mida sa suudada ja tahad. Selle plaani aruta läbi ka oma sõbraga, kuna ainult siis saate koos töötada.
  4. Otsi kohti, mis võivad raskuseid tekitada. Mõtle asjade peale, mis võivad sind rööpast välja viia. Näiteks, kui su kaal kohe ei lange või sa tunned suurt väsimust ja allaandmissoovi.
  5. Rääkige vähem, tehke rohkem. Leppige kokku kindlad ajad päevas, kus räägite, mida olete täna teinud ja kuidas teil on läinud. Pole vaja kogu aeg sellest lobiseda, siis on oht, et see muutub kinnisideeks ja varjutab kõik muu elu.
  6. Mõtle dieedipidamisest, kui tiimitööst. Kui sul tekib mõni mõte, siis jaga seda oma sõbraga. Näiteks oled avastanud uue tõhusa trenni või tervisliku söögi, mida süüa.
  7. Ära looda ainult sõbrale. Pea meeles, et sa pead eelkõige ise oma dieedi üle arvestust ja sa ei pea kõike oma sõbraga jagama. Pea näiteks dieedipäevikut, mis aitab sul meeles pidada sinu eesmärke ja tulemusi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles