Seitse nippi, mis aitavad väsimuse ja kurnatuse vastu

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Meil kõigil on hetki, kus töö kasvab üle pea või suhe partneriga ei suju ning tunneme suur nõrkust ja kurnatust. Mida aga sel puhul ette võtta?

  1. Võta töö juures rohkem pause. Tuuluta ennast väikese jalutuskäigu või kohvipausiga, kirjutab Hello Giggles. Pärast seda tunned, kuidas energia su kehasse tagasi voolab. Pidev kontorilaua taga istumine teeb sind ka vähem produktiivseks, mis omakorda tekitab kurnatust ja väsimust. Puhkepausid on väga olulised!
  2. Vähenda alkoholi kogust. Kui sul on stressirohke töö, siis rohke veiniga nädalavahetused teevad sellega hakkama saamise veel raskemaks. Alkohol võib küll lühiajaliselt lõõgastada, kuid pikemas perspektiivis tekitab kurnatust ja väsimust ainult juurde.
  3. Ürita stressi vähendada. Proovi juba eos elimineerida asjad, mis tekitavad sinus stressi. Näiteks vaidlused või arusaamatused töökaaslastega. Kui näed stressi tekkimas, hinga sügavalt ja distantseeri ennast sellest.
  4. Väldi üleliia kaua magamist. Püüa magada 7–9 tundi ja mitte kauem. Ülemagamine tekitab stressi ja väsimust.
  5. Söö rohkem puu- ja juurvilju. Neist saad palju häid vitamiine ja energiat, mis aitavad võidelda väsimuse ja kurnatusega.
  6. Kui vaja, külasta arsti või terapeuti. Krooniline väsimus võib olla ka mõne tõsisema haiguse sümptom, seega kui tunned ikka ennast pidevalt halvasti, siis pöördu arsti poole.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles