10 nippi, kuidas päeva jooksul aega säästa

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rex Features / Vida Press

Me kõik otsime igasuguseid ettekäändeid, miks me ei jõua minna trenni, vastata e-mailildel või tervislikult süüa. Kõik on aga võimalik, kui oma aega õigesti planeerida.

Mõned nipidi, kuidas seda teha.

  1. Valmista hommikusöök eelmine päev ette. Näiteks viska eelmine õhtu ports tervislikke täisterabatoone või granolat ahju ja sul on hommikusöök terveks nädalaks olemas, kirjutab Real Simple. Samuti varu sügavkülma marju ja puuvilju, mida smuutisse pista.
  2. Tee oma riidekapp korda. Sul on hommikul palju lihtsam riidesse panna, kui kõik on sorteeritud ja korras. Siis leiad asjad paremini ja kiiremini üles.
  3. Katalogiseeri oma meilboks. Tee erinevaid kaustu e-mailide jaoks, et sa teaks kus miski asub.
  4. Valmista lõunasöök eelneval õhtul. Samamoodi nagu hommikusöögiga – keeda, prae või kuumuta toit õhtul valmis ja pane külma ning hommikul on vaja ainult külmkapi uks avada.
  5. Tee trenni pauside ajal. Kui sa näiteks töötad kodus, siis võta väike paus ja mine jooksma või jalutama. Samaoodi kontoris – kui tekib koosolekute vahele paus, mine tee üks ring pargis.
  6. Jäta shoppamine vahele. Olgem ausad, see ei ole vajalik ja raiskab ainult sinu aega.
  7. Tee õhtusöögi ettevalmistused eelmisel või isegi üleeelmisel õhtul. Liha saab näiteks marinaadi panna, kartulid valmis koorida või isegi kastme keeta ja hiljem soojendada. Aega säästvaid nippe on siin mitmeid.
  8. Tutvu 15-minuti retseptidega. Tänapäeval on nii internetis kui raamatupoodides materjale, kuidas kiiresti ja maitsvalt kokata.
  9. Kui koristad, siis kiiresti. Tihti juhtub, et koristamise vahepeal teeme ka muid asju nagu näiteks teleka vaatamine või köögis toimetamine. Katsu tegeleda ühe asjaga korraga.
  10. Mine magama, siis kui oled väsinud. Ennast varem magama sundida ei ole mõtet, siis võid ööotsa üleval olla. Maandu magamistoas alles siis, kui oled tõesti väsinud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles