Makaroniroogade retseptid meeldivad paljudele mitte ainult oma lihtsuse poolest, vaid ka sellepärast, et lisades neile erinevaid köögivilju saame täisväärtusliku ja maitsva roa. Soovitame lisada makaronidele ka läätsed meie valikust – need on aurutatud ja säilitavad kõik oma kasulikud omadused.
Makaronid läätsede ja köögiviljadega
3-4 portsjonit
Valmistamise aeg: 30 min
200 g täisteramakarone
125 g Alpi juustu
1/2 sellerijuurt
2 keskmist porgandit
1 keskmine sibul
3 tomatit
2 küüslauguküünt
selleriroheline
till
taimeõli
1 loorberileht
3-4 vürtspipratera
must pipar
meresool
Blanšeeri tomatid, koori need ja lõika kuubikuteks.
Lõika köögiviljad väikesteks kuubikuteks, peenesta küüslauk.
Passeeri sibul vähese taimse õliga, lisa küüslauk, seller ja porgand, keeda 10 minutit keskmisel tulel segades.
Lisa tomatid, hauta aeglasel tulel, kuni köögiviljad on valmis.
Lisa läätsed, loorberileht, vürtspipar, soolt ja värskeltjahvatatud musta pipart maitse järgi, sega, soojenda.
Keeda makaronid vastavalt pakendil toodud juhendile, vala vesi välja. Riivi juust peenelt, haki peeneks selleriroheline ja till.
Sega makaronid kastmega, raputa peale juustu, rohelist ja serveeri.