Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Makaronid läätsede ja köögiviljadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Bonduelle

Makaroniroogade retseptid meeldivad paljudele mitte ainult oma lihtsuse poolest, vaid ka sellepärast, et lisades neile erinevaid köögivilju saame täisväärtusliku ja maitsva roa. Soovitame lisada makaronidele ka läätsed meie valikust – need on aurutatud ja säilitavad kõik oma kasulikud omadused.

3-4 portsjonit
Valmistamise aeg: 30 min

1 purk konserveeritud läätsesid Bonduelle "Vapeur"

200 g täisteramakarone

125 g Alpi juustu

1/2 sellerijuurt

2 keskmist porgandit

1 keskmine sibul

3 tomatit

2 küüslauguküünt

selleriroheline

till

taimeõli

1 loorberileht

3-4 vürtspipratera

must pipar

meresool

Blanšeeri tomatid, koori need ja lõika kuubikuteks.

Foto: Bonduelle

Lõika köögiviljad väikesteks kuubikuteks, peenesta küüslauk.

Foto: Bonduelle

Passeeri sibul vähese taimse õliga, lisa küüslauk, seller ja porgand, keeda 10 minutit keskmisel tulel segades.

Lisa tomatid, hauta aeglasel tulel, kuni köögiviljad on valmis.

Foto: Bonduelle

Lisa läätsed, loorberileht, vürtspipar, soolt ja värskeltjahvatatud musta pipart maitse järgi, sega, soojenda.

Foto: Bonduelle
Foto: Bonduelle
Foto: Bonduelle

Keeda makaronid vastavalt pakendil toodud juhendile, vala vesi välja. Riivi juust peenelt, haki peeneks selleriroheline ja till.

Foto: Bonduelle

Sega makaronid kastmega, raputa peale juustu, rohelist ja serveeri.

Foto: Bonduelle
Tagasi üles