Valimiskampaania Läti moodi: Briti meedia kuulutas bikiinides Läti poliitiku eestlannaks

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalmeedias lööb laineid Läti poliitiku Svetlana Lonska kevadine kampaaniavideo, milles ta kutsus suve alguses toimunud valimistel endale hääli andma. Suurbritannia väljaanne Daily Star aga nimetas naist sootuks eestlannaks ning Daugavpilsi «Eesti Läti regiooni edelaosaks».

21-aastane Svetlana kasutas valimistel teemaviidet #svetkakandidat ning poseerib uhkelt bikiinides, teatades, et kavatseb tegutseda «Läti heaks Läti südamest». Lonska kandideeris konservatiivse partei esindajana. Tema rivaalideks olid kolm endist linnapead.

Veidrat kampaaniavideot saadab Svetlana laul, milles ta kinnitab, et seisab linna eest kogu oma südamega, aitab teisi, teeb tõsiselt tööd ning ütleb jah kõigile. Ta kinnitab ka, miks sobib ametikohale: «Ma võin olla lihtne tüdruk, aga ma pole loll.»

Vabal ajal on Svetlana zumba-treener ning on asutanud oma tantsuagentuuri Buena Vida. Hoolimata seksikast kampaaniavideost Svetkal valimistel siiski väga hästi ei läinud: kokku kogus ta 79 poolt- ja 235 vastuhäält, jäädes seega oma valimisnimekirja viimane koht

Eesti kohalike valimiste kampaaniavideote tegijatel on aga Svetkalt kindlasti nii mõndagi õppida! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles