Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Uus toode tulekul! Kas kasutaksid kohvis suhkru asemel rinnapiimasuhkrut?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Matthew Benoit / Panther Media / Scanpix

Üha rohkem inimesi üritab hoiduda suhkru kahjulikust mõjust. Kui kaugele oled aga valmis minema, et suhkrust loobuda? Usu või ei, lahenduseks võib olla rinnapiimasuhkur.

Ettevõtte Sugarlogix asutajad Chaeyoung Shin ja Kulika Chomvong on loomas midagi omapärast- rinnapiimasuhkrut, kirjutab WellAndGood. Tegu on sünteetiliselt loodava inimrinnapiimale lähedase tootega, mis lisaks magustamisele tugevdab ka immuunsüsteemi. Täpsemalt üritatakse jäljendada 2′-fucosyllactose suhkrut, mida inimpiim sisaldab. 

Antud toodet hakatakse kasutama jogurtite ja teiste seedimis-sõbralike toodete valmistamisel. Loodav suhkur aitab organismil kaitsta end näiteks kolibakteri ja teiste halbade haigustekitajate eest ning toetab seedeprotsesse. Tuleb välja, et rinnapiima positiivsed tegurid ei peagi vaid lapsepõlve jääma!

Tagasi üles