Kümme märki, et suhkur teeb sulle liiga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Mõned magusad toidud ja joogid on lihtsalt nii maitsvad. Usud, et sul on enda magusaisude üle kontroll? Siin saad seda kontrollida. Kui tunned end mõnes punktis ära, on aeg oma menüü üle vaadata.

Halb nahk

Kui akne end pidevalt meelde tuletab, on see märk halbadest toitumusharjumustest. Liigne suhkrutarbimine mõjutab hormoone, mis omakorda põhjustab lõuale tekkivat aknet.

Magus ei tundugi enam nii magus

Maitsmispungad su keelel harjuvad kõigega, ka magusaga. Lõpuks sa enam ei pane tähelegi, kui palju magusat sa tarbid. Suhkur on kui sõltuvusaine: mida rohkem tarbid, seda suurem vajadus selle järele on.

Hambaaugud

See jutt, mida lastele magusa ja hambaaukude kohta räägitakse, on ka tegelikult tõsi. Suus olevad bakterid toituvad suhkrust ning toodavad hapet, mis hambaid kahjustab.

Pidev magusaisu

Nagu mainitud, siis suhkur on kui sõltuvusaine. Tihti me ei teadvusta endale, et isu kommi järele ei pruugi olla midagi muud kui suhkrusõltuvus.

Energiapuudus

Suhkru tarbimine paneb tööle meie insuliinitootlikkuse, mistõttu tekib korraks energiatulv. Peale seda energia järjest väheneb. Kui kogu see tsükkel on läbi saanud, vajab keha uue tsükli alustamiseks üha uut suhkrukogust.

Ootamatu puhitus

Populaarne suhkrutüüp on fruktoos, mida leidub puuviljades, aga ka siirupites. Fruktoosi peetakse põhiliseks süüdlaseks kõhupuhituste korral, kuna ei imendu kergelt organismi.

Madal libiido

Kõrge suhkrusisaldus veres pärsib organismil nn seksihormoonide tootmist. Mehed, kes tarbivad liiga palju suhkrut, võivad kogeda isegi erektsioonihäireid.

Nõrk immuunsussüsteem

Liiga palju suhkrut nõrgestab rakke, mis ründavad baktereid. Suhkur aeglustab nende tööd, mistõttu ei jõua nad haigustekitajatega võidelda.

Kaalutõus

Kaalutõus on üks selgemaid näitajaid, et tarbid liiga palju suhkruid. Kui keha saab liiga palju energiat, hakkab ta seda talletama. Kui suhkrut ei tarvitata ära, talletub see rasvana.

Unetus

Kõrge suhkrutasemega on keeruline magama jääda. Nimelt häirib see nende hormoonide tööd, mis tagab sulle hea tunde ja rahuliku une.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles