Briti haigekassa boss: mehed surevad nooremalt, sest naised näägutavad nad surnuks (1)

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scott Griessel / PantherMedia / Scanpix

Sir Andrew Morris, kes on Suurbritannia riikliku haigekassa ehk NHSi üks juhte, on riigis oma sõnavõtuga tekitanud paraja mäsu. Nimelt avaldas mees arvamust, et mehed surevad nooremalt, kuna naised näägutavad nad lihtsalt surnuks.

The Star kirjutab, et Morris tembeldati säärase asja väljaütlemise pärast kohe dinosauruseks. Saatuslikud sõnad lausus ta mõttekoja kohtumisel, kus olid muuhulgas kohal ka tervishoiuminister Jeremy Hunt ja teine NHSi kõrge taseme juht Simon Stevens.

61-aastane Morris on ajaleheveergudel juba jõudnud ka vabandust paluda. «Ma ütlesin midagi, mille kohta ma sain kohe aru, et see on täiesti kohatu. Ma soovin vabandada, kui mu ütlus kedagi solvas.»

Morrise sõnavõtt toimus vaid paar päeva pärast seda, kui briti eksperdid tegid kriitilisi märkusi NHSi suunas ning avaldasid arvamust, et NHSi puudujäägid on põhjuseks, miks brittide oodatav eluiga ei parane. Täna sündinud poisid võivad eeldada, et elavad 79,2-aastaseks, tüdrukud aga 82,9-aastaseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles