Kehapositiivsuse värskeim üleskutse: kas sina julged seda kehaosa avalikult näidata?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Sa oled ilmselt naine nagu paljud teised ning sotsiaalmeediasse riputatava pildi jaoks otsid sa kaua-kaua õiget asendit, et oma «vigu» peita.

Instgrami-kasutaja ja kehapositiivsuse eestkõneleja, blogija SelfLoveClub postitas aga hiljuti endast selle pildi, mis hakkas levima kulutulena. Tema saladus? Ta ei tõmmanud poseerides kõhtu sisse.

«Ma tervitan rõõmsalt suve, mil me võime kanda riietust, mis rõhutab nähtavalt meie kõhukesi,» kirjutas ta foto all. «Ma tervitan seda, kui sind ei koti, mida teised su keha või riietumise kohta arvavad.» Naine julgustab kõiki unustama, kui meile on riietuse kohta öeldud, et see «ei sobi sinu kehatüübiga».

«Elagem reservatsioonide-, hukkamõistu- ja piirangutevabalt! Elu on lühike, nautigem seda! Ärge laske teistel mõjutada enda õnnetunnet ja eneseväärtust. Kõhukesed on armsad ja väärt, et nendega edvistada.»

See võimas sõnum mõjus paljudele kasutajatele vabastavalt. «Sul pole aimugi, kui väga ma seda vajasin,» kirjutas üks kasutaja. «Ma olen olnud oma kõhukesega hädas nii kaua kui mäletan ning ma olen jõudnud punkti, kus ma mõtlen iga sekund, kuidas mu kõht riietes välja näeb.»

On väga julgustav näha, et paljud naised on leidnud tee oma keha armastamiseni. Aina rohkem kõhupilte saadab maailmale olulise sõnumi: meie kehad ja meie kõhud ei ole aktsepteeritud vaid siis, kui näevad välja teatud moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles