Tervislikud toidud, mida ei tasuks liiga palju süüa

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kõike võib ja peabki sööma, aga tervisliku toitumise võti on mõõdukus. 

Cosmopolitan vahendab, milliseid tervislikke toite ei tasu liiga aplalt süüa.

  • Pähklid. Peaaegu kõik toored maitsestamata pähklid on tervisele väga kasulikud, aga sisaldavad ka palju rasvu, kiudaineid ja kaloreid, mistõttu ei tohiks neid korraga süüa üle peotäie.
  • Mahlad ja smuutid. Ei tohiks unustada, et smuutis on tavaliselt ligi 3–5 erisugust puuvilja, mida lihtsalt korraga süüa oleks päris keeruline. Seepärast öeldakse ka, et smuuti asendab ühte toidukorda päevas. Kui oled mahlade ja smuutide suur armastaja, siis kasuta rohkem juurvilju ja marju, milles on vähem suhkrut.
  • Avokaado. Nende maitsvate ja kasulike roheliste viljadega peab kindlasti piiri pidama. Olgugi, et nad sisaldavad kasulikke vitamiine ja mineraale, on keskmises avokaados umbes 23 grammi rasvu, mis on märkimisväärne osa päevasest rasvavajadusest. Loe lähemalt, mitu avokaadot tohib nädalas süüa. 
  • Kuivatatud puuviljad. Need maitsevad nagu kommid ja sisaldavad palju suhkrut. Päevane kogus rosinaid, datleid, kuivatatud aprikoose või muud sarnast võiks jääda 30 grammi kanti.
  • Tomatid. Kui nendega liialdada, võivad need happelised viljad põhjustada seedehäireid või kõrvetisi.
  • Valgupulber. Asi ei ole selles, et see oleks ebatervislik või halb, aga kui sa just ei järgi karmi treeningrežiimi, siis sul ei ole seda tegelikult tarvis.
  • Hummus. Sellesse on tihti lisatud palju õli, mistõttu ei ole see nii kasulik, kui sa arvad. Hummus sisaldab valku ja kiudaineid, aga seda ei soovitata üle ühe või kahe lusikatäie korraga süüa.
  • Kinoa. Gluteenivaba ja kõrge valgusisaldusega toode, millega tavaliselt asendatakse riisi või pastat. Ka seda on lihtne üle süüa, sest kinoa maitseb hästi, aga seal on ka palju kaloreid. Tasub olla ettevaatlik ja portsud üle vaadata. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles