Kaks õhtusööginippi, mis aitavad vältida kaalutõusu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui sa üritad kaalust maha võtta, siis jälgid tõenäoliselt seda, mida sa sööd, aga mitte nii väga seda, kuidas sa sööd. Ohio Ülikooli uue uuringu põhjal on seevastu toidukordade struktuur veelgi olulisem kui nende sagedus.

Ülikool küsitles Ohio osariigis üle 12 800 elaniku ja leidis, et need, kes ei söönud kunagi teleri või mõne muu ekraani ees, olid 37 protsenti suurema tõenäosusega tervislikus kaalus kui need, kes süües alati midagi vaatasid, edastab Prevention.

Teiseks selgus, et 26 protsenti madalam risk rasvumiseks oli ka neil, kes tegid alati ise kodus süüa ja ei söönud vahel valmistoitu või restoranitoitu. Kõige madalam risk ülekaaluks (47 protsenti) oli neil, kes tegid alati kodus süüa ja ei vaadanud kunagi söömise ajal telekat.

Kuigi uurijad ei tõestanud põhjuse-tagajärje seost, saab ka varasematele uuringutele toetudes öelda, et mõlemad asjaolud on kehakalau kontrolli juures äärmiselt olulised. Teleri ees süües on tähelepanu mujal ja hajameelsusest süüakse kergesti liiga palju. Kodune toit on enamasti ka palju tervislikum kui restoranitoit või valmistoit, milles on palju suhkrut, soola ja rasva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles