Kuhu tuleks tõmmata piir eksiga suhtlemisel?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik suhteid lõppeb vastastikuse vaenulikkuse ja vihaga ning parim viis probleemide vältimiseks on sel juhul kokkupuuteid eksiga igati vältiga. Siiski võib ette tulla nõrkusehetki, kus mõistad, et tahaks temaga ühendust hoida.

Kuid kui sinu jaoks võib see olla uueks «küpseks» viisiks olukorraga toime tulla, võib see sinu uue kaaslase jaoks üsnagi ebamugavaks osutuda. Järgnevalt tõi idiva.com välja, mis on sellises olukorras aktsepteeritav ja mis mitte.

Ühenduse hoidmine
Mis on okei:

Jah, me kõik kasutame MSNi, Skype’i, Facebooki, SMSe jne. Kui kasutad neid suhtlemisvahendeid selleks, et aeg-ajalt oma elukäigust neutraalsel moel teada anda, pole selles midagi hullu.

Mis ei ole okei:
Kui räägid moodsate suhtlusvahendite abil oma eksiga pea iga päev, jagades temaga nii mõndagi isiklikku, kõnnid sa väga õhukesel jääl. Ilmselgelt pole asi enam pelgalt ühenduse hoidmises ning sinu praegune suhe võib sellise suhtlemise tõttu kõvasti kannatada saada.

Kokkupõrked
Mis on okei:

Kellelegi ei meeldi oma eksiga mõnes avalikus kohas juhuslikult kokku põrgata. See on ebamugav kõikide osapoolte jaoks ning samal ajal, kui sina mõtled, kuidas kiiremini põgeneda, tegelevad sinu eks ja praegune kaaslane teineteise hindamisega. Sa peaksid neid küll viisakalt tutvustama, kuid ära jumala eest lasku detailidesse, täpsustades, kes on eks ja kes su uus kaaslane - sellest saavad nad ju niigi aru.

Mis ei ole okei:
Kui oled oma eksist lahku läinud, ei ole ühtki loogilist põhjust, miks peaksid teda juhusliku kohtumise korral kallistama või suudlema, seda enam veel oma uue partneri nähes. Kuigi mõne inimese jaoks on kallistamine ja musitamine ka sõprade puhul väga tavaline, ära antud olukorras parem tulega mängi. Jää ametlikuks ning püüa mitte langeda vestlustesse, mille teema jääks su praegusele partnerile võõraks.

Kingipoliitika
Mis on okei:

Igast suhtest jääb järele kaaslase kingitud esemeid ning on täiesti normaalne, kui jätad endale mõned praktilised asjad, nagu kodukaunistused ja elektroonika.

Mis ei ole okei:
Ära hoia voodi all pilti endast ja oma eksist. Kõik, mida saab tõlgendada isikliku või sentimentaalsena, tuleks kõrvale jätta enne, kui see tuleb sinu ja su praeguse partneri vahele.

Eksist rääkimine
Mis on okei:

Eksil on äärmiselt lihtne lipsata sinu vestlusse uue partneriga. Sa võid vabalt mainida midagi neutraalset oma eksiga seoses.

Mis ei ole okei:
Kuigi sul võib olla palju ilusaid mälestusi, naljakaid lugusid ja armsaid nüansse, mida oma eksiga seoses meenutada, ei peaks sa neid oma uue partneriga jagama.

Ole ettevaatlik

  1. Et eks sinu uut suhet ei mõjutaks, püüa unustada temast rääkides emotsioonid ja hoida madalat profiili.
  2. Iga positiivne või negatiivne emotsioon saab olema mure ja ebakindluse põhjuseks sinu praeguses suhtes.
  3. Hoia suhe oma eksiga platoonilise ja sundimatuna, ning kui sa vähegi suudad, siis ka kaugena.
     
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles