«Kodutunne» muudab suurpere kodu puudega pojale sobivaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Kodutunne»/Kanal 2

«Kodutunne» suundub täna Läänemaale appi suurele perele, kes seisab iga päev silmitsi väljakutsega, kuidas hoolitseda sügava puudega poja eest. Liikumispuudega Maidu liigutamine muutub aina keerulisemaks, kuna arstid on isal keelanud liigse raskuse tõstmise.

Tänane «Kodutunne» toob Kanal 2 ekraanile loo, mis pakub südamlikku sissevaadet ühe pere ellu ja samas küsib, kuidas tegelikult saavad Eestis hakkama puudega last kasvatavad vanemad. Jõõdres elavad Tiia ja Veljo puutuvad selle teemaga otseselt kokku poja Maidu tõttu. Sügava puudega Mait on hakkaja noormees, kuid ta ei kõnni. Kõige keerulisem on vanematele tema tõstmine ja pesemine. Isa Veljol on seljataga mitu operatsiooni ja arstid on hoiatanud teda raskuste tõstmise eest.

«Tuleb hakkama saada,» on selle peres üks põhimõtetest, ent siiski vaevab pereema mure, et kui nii jätkub, siis võib ka isa lõpuks poja tõstmise tõttu ratastooli jääda.

«Kodutunne» otsustas tublile perele abikäe ulatada ja muuta kodu erivajadustega Maidule sobivamaks. 

Kõigest lähemalt juba kell 20.30 Kanal 2-s!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles