Kuus toitu, mis aitavad sul paremini keskenduda

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kas tunned ennast väsinuna ja sul on raskusi keskendumisega? Võib-olla on asi toitumises. 

PureWow vahendab kuus toitu, mis aitavad paremini keskenduda.

Mustikad. Need maitsvad marjad teevad su ajuga imesid. Mustikad on antioksüdandid, mis leevendavad põletikku, parandavad mälutööd ja teevad meele selgeks. Spetsialistid soovitavad süüa vähemalt tassitäis mustikaid päevas.

Kreeka pähklid. «The Journal of Alzheimer’s Disease» kirjutas, et ühe uuringu tulemused näitasid, et regulaarselt kreeka pähkleid süües on võimalik vähendada Alzheimeri tekkimise riski, parandada mälu ja vähendada ärevust. Lisaks on nendes ajukujulistes pähklites omega-3 rasvhappeid ning antioksüdante, mis on kehale ja ajule väga olulised ning aitavad paremini keskenduda.

Tumerohelised lehed nagu spinat, lehtkapsas ja rukola on vitamiin- ja mineraalipommid ning võti parema keskendumisvõimeni. Uuringust selgus, et katsealustel, kes sõid viie aasta jooksul kaks tassitäit rohelisi lehti päevas, olid paremad kognitiivsed võimed kui nendes 11 aastat noorematel, kes ei söönud rohelist.

Kõrvitsaseemned. Need sisaldavad palju magneesiumi, tsinki ja teisi mineraale, mis aitavad ehitada ja parandada ajurakukeste tööd. Tsingi puudust on seostatud Alzheimeri tekkimisega.

Matcha ehk rohelise tee pulber. See viimastel aastatel populaarsust kogunud roheline jook ei ole ainult trendikas, vaid aitab sul paremini keskenduda. See sisaldab kofeiini ja L-karnitiini, aga ei põhjusta närvilisust, nagu kohv võib seda teha. Nende kahe aine kombinatsioon on kasulik tähelepanuvõimele ja mälule.

Vesi. Mida vähem on su kehas vett, seda väsinumalt sa ennast tunned. Lisaks võib tekkida peavalud ja väheneb aju üleüldine töövõime. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles