Kuidas kaotada kilosid trenni tegemata ja dieeti pidamata?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Enamik inimesi, kes tahavad kaalust alla võtta, näevad ainult kahte võimalust: dieet või trenn. Kuigi need on üsna head valikud, ei ole need ainukesed. The Insider küsis toitumiseksperdilt, kas kaalulangetamine koosneb tõesti ainult trenni tegemisest ja dieedi pidamisest. Selgus et mõne lisakilo kaotamiseks on võimalusi rohkem.

Toitumisekspert Karen Ansel selgitab, et on veel kaks väga lihtsat asja, mida sa saad teha, et kaalust alla võtta:

  • Söö rohkem kiudaineid

Kiudained hoiavad kõhu kauem täis ja ei lase sul süüa tühjasid kaloreid ehk teisisõnu sa lihtsalt ei taha nii palju päeva jooksul lihtsalt näksida. Enamik inimesi sööb ainult pool vajalikust päevasest kogusest (keskmiselt 25 grammi kiudaineid päevas vajavad naised ja 38 grammi mehed). Kiudained soodustavad heade bakterite kasvu, mis hoiavad su näljatunde kontrolli all. Viimased uuringud on kinnitanud, et kiudained soodustavad seedimist ehk aitavad su kehal kaloritest vabaneda. Kiudaineid saad näiteks täisteratoitudest ja ubadest, pähklitest ja marjadest.

  • Vähendada toidu koguseid

Toitumisspetsialist ütleb, et väga lihtne on toidu kogustega liialdada. Näiteks, sa arvad, et üks kausitäis riisi on normaalne portsjon, aga tegelikult on üks kolmandik sellest piisav. Kui sa vähendad seda, kui palju sa sööd, siis sa ei anna oma kehale nii palju kaloreid ja sa hakkad loomulikult kaalust alla võtma. Selleks et teada saada, kui suured peaksid olema sinu portsonid, siis pea nõu arsti või toitumisspetsialistiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles