Modell palus vabandust Vogue'i vastuolulises numbris kaasalöömise eest

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlie Kloss
Karlie Kloss Foto: TIMMS/XPOSUREPHOTOS.COM / Scanpix

Eelmisel nädalal jõudis avalikkuse ette moeajakirja Vogue märtsinumber. Selle esikaas, mille eesmärgiks pidi olema ülistada mitmekesisust ja erinäolist ilu, tekitas suure pahameelelaine. Nüüd on pahameel suurenenud, kuna Vogue'i kaante vahel on ka Jaapani kultuuri suhtes solvava alatooniga fotod.

Neis on modell Karlie Kloss riietatud traditsioonilisse geišakostüümi. Numbris, mille eesmärgiks on erisusi ülistada, tundub säärane valik väga ebakohasena, leiavad kriitikud – miks ei kasutatud fotosessioonil Jaapani modelli?

Kloss on nüüd samuti aru saanud, et tegemist polnud päris õige asjaga ning kirjutas kolmapäeval oma Twitteri-kontol: «Need pildid kujutavad kultuuri, mis pole minu oma ja ma väga kahetsen, et selles projektis, mis oli poliitiliselt ebakorrektne, kaasa lõin. Minu eesmärk on alati naisi jõustada ja inspireerida. Ma pühendun sellele, et edaspidi oleksid kõik mu fotosessioonid sellised, mis mu eesmärki ka selgelt väljendaks.»

Vogue'i esikaas sai suure kriitika osaliseks, kuna pluss-suuruses modell Ashley Graham poseeris teistest, saledatest naistest kaanel erinevalt ning justkui oma keha varjates, kuigi eesmärk oli ju erineva ilu ülistamine. Lisaks ei saanud inimesed aru, miks ei olnud esikaanel päriselt tumedanahalisi naisi, vaid kõige tumedam nahavärv kaanel «oli sama tume kui paberkott».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles