Mida ütlevad kortsud sinu tervise kohta?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Piotr Marcinski / PantherMedia / Scanpix

Kõigil on kortsud, aga mitte kõik neist ei ole tekkinud tänu vanusele. Loe edasi ja saad teada, mida ütlevad kortsud sinu tervise kohta? 

Kortsud on märk sellest, et sa saad vanemaks ja sul on rohkem elukogemust, aga lisaks saab sealt välja lugeda tervisemuresid, millest sa muidu teadlik ei olnud, vahendab nowtolove.com.au.

Horisontaalsed kortsud laubal

See võib anda märku sellest, et mida on valesti sinu kõhu või põiega. Kortsud lauba ülemises osas võivad viidata stressis põiele ja alumist osa seostatakse kõhuga. Võib-olla sa sööd liiga hilja või on toit liialt happeline.

Selleks et seda ravida peaks vältima pärast kella kaheksat söömist. Samuti peaks hoiduma õgimisest või toitudest, mis on raskesti seeditavad. Joo palju vett ja käi regulaarselt tualetis, et põis töötaks normaalselt.

Kortsud suu ja lõua juures

Suud ja lõuga seostatakse samuti kõhuga, aga pigem emaka ja käärsoolega. Sügavad jooned ninas suuni viitavad nõrgale seedesüsteemile. Kortsukesed ülemise huule juures viitavad naistel emakale ja sellega seotud organitele. Näiteks pärast menopausi vananeb naise suuümbrus justkui kiiremini.

Mis selle vastu aitab? Esiteks võiks kasutada pehmet ja niisutavat keemi ning seerumit, mis pinguldaks nahka. Lisaks veel, jäta suitsetamine!

Kortsukesed silmade ümber

Paberõhuke nahk silmadele ümber on tavaliselt esimenekoht, mis hakkab loomulikult vananema. Silmade sõsarorgan on maks ja ka süda. Maksa ülesanne on puhastada keha mürkidest ja mida rohkem on su kehas erinevaid toksiine, seda rohkem võib see silmadest näha olla. Paistes silmad võivad viidata halvale toitumisele ja näiteks omega-3 rasvhapete puudusele.

Raviks võiks proovida A-vitamiiniga kreeme, mis tugevdaks silmade ümbruse nahka. Lisaks on soovitav kanda laia äärega kübarat ja kvaliteetseid päikeseprille.

Enne kui sa endale diagnoosi paned, siis konsulteeri kindlasti oma arstiga. See, kuidas me magama, kuidas me näolihaseid liigutame ja mida me sööme mõjutab ka näonahka. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles