Kuidas kontrollida piinavat magusaisu?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Piotr Marcinski / PantherMedia / Scanpix

Kas sul on ka kogu aeg vastupandamatu soov süüa midagi magusat? Kui jah, siis siin on mõned üllatavad nipid, mis võivad sind aidata magusaisu kontrollimisel, et sa saaksid elada tervislikumalt. 

Liigne suhkrutarbimine seab tervise ohtu. Viimased uuringud väidavad, et isegi väike kogus suhkrut, iga natukese aja tagant, mõjub tervisele halvasti. Suhkur sisaldab fruktoosi ja sahharoosi, mida on väga raske seedida. Suhkruga liialdamine võib põhjustada ülekaalu ja rasvumist, diabeeti, liigesevalusid, seennakkusi ja teisi terviseprobleeme, vahendab Boldsky. Kui soovid suhkrust kergemini hoiduda, siis siin on mõned üllatavad nipid, mis sind aitavad.

  1. Eksperdid ütlevad, et parem on suhkru tarbimist järk-järgult vähendada. Kui lõpetada kohe ja järsult, siis võivad tekkida tagasilöögid ja tekib veel suurem isu millegi magusa järele.
  2. Kui sul tekib vajadus millegi magusa järele, siis joo hoopis klaas vett, sest magusaisu võib olla hoopis märk veepuudusest.
  3. Jälgi hoolikalt, kui palju suhkrut iga toode, mis sa poest ostad, sisaldab. Nii saad ülevaate sellest, kui palju suhkrut sa tarbid ning võimaluse seda kontrollida.
  4. Mõnikord tuleb magusaisu hoopis väsimusest. Proovi rohkem puhata ja söö tervislikke salateid, et magusavajadus kaoks. Kui sa ei ole väsinud, siis proovi trenni teha, ka see aitab magusaisu vastu.
  5. Lisaks soovitatakse vähendada kohvijoomist, sest kohvi paneb sind ka rohkem magusat tahtma.
  6. Tee endaga kokkulepe, et sööd midagi magusat kindlatel päevadel paar korda kuus ja pea sellest lubadusest kinni.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles