Kolm põhjust, miks treenida koos personaaltreeneriga

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Benis Arapovic / PantherMedia / Scanpix

Väga paljud trennihuvilised leiavad, et personaaltreeneri palkamine on liiga kallis. Sellest olenemata kinnitab enamik, et see oleks kõige tõhusam viis, kuidas vormi saada. Siin on kolm põhjust, miks palgata personaaltreener isegi, kui saad seda lubada ainult lühiajaliselt. 

Verily Magazine’i ajakirjanik Mary Cummings otsustas proovida, kuidas oleks treenida personaaltreeneri abiga ja siin on kolm asja, mida ta sellest kogemusest õppis.

  1. Motivatsioon. See on üks asi, mida kogevad mingil ajahetkel kõik inimesed, kes on otsustanud tervisliku toitumise ja elustiili kasuks. Palju lihtsam on ju diivanil lösutada ja televiisorit vaadata, kui jõusaali minna. Kust leida motivatsiooni? Personaaltreener aitab sul edasi liikuda ja mitte alla anda isegi siis, kui sina enam ei taha ja ei jaksa. Mingil hetkel, kui olete juba piisavalt koos trenni teinud, siis kinnistub tema hääl su peas ja üsna varsti leiad ennast rohkem pingutamast.
  2. Teekond eduni. Kõige parem on pingutada mingi eesmärgi nimel. Oletame, et soovid joosta maratoni, siis esialgu peaks paika panema, millises vormis oled sa praegu. Eesmärk peab olema mõõdetav ja personaaltreener aitab sul koostada tegevuskava, kuidas jõuda parima võimaliku tulemuseni.
  3. Personaaltreener teab ja aitab. Oletame, et sa saad endale lubada kaks kuud personaaltreeninguid, aga pärast seda hakkad iseseisvalt trenni tegema. Praegu on igas jõusaalis alati üks treener, kelle käest saab abi küsida. Kui sa ei tea, kuidas mõnda masinat kasutada, siis küsi ja tea, et nad aitavad alati ja hea meelega. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles