Vii läbi virgutav pühadeaegne puhastuskuur

Grete Tammoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Lõputud jõulupeod ning uue aasta ootus. Käes on aasta üks tegusamaid aegu. Pühade paiku läheb inimese igapäevarutiin paigast ära, mis võib kehale äärmiselt koormav olla. Tihtipeale kiputakse end heast ja paremast üle sööma ning liigselt alkoholi tarbima. Mida teha, kui tunned, end jõulumelust väsinuna ning sooviksid veidi keha ja meelt turgutada? Proovi järgnevat puhastuskuuri, mis aitab tervise korras hoida ning annab piisavalt jõudu ja jaksu, et kõikidest jõulupidudest ja üritustest viimast võtta!

Alusta päeva sooja äädikaga. Võta tassike sooja veega, lisa sellele kaks teelusikat õunaäädikat ning joo see ära. See ergutab vereringet ning aitab maksa puhastada, vahendab Woman Magazine. Lisaks sellele on see abiks ka veresuhkru tasakaalus hoidmisel ning aitab hommikul enda isusid kontrollida, et vältida üle söömist.

Harja keha. Kasuta kuivharjamiseks mõeldud kehaharja ning harja end sellega üle terve keha, alustades jalgades ning liikudes üles kuni rinnani. See ergutab vereringet ning aitab kehal jääkainetest vabaneda. Samuti saad seeläbi eemaldada surnud naharakud ning nahk jääb pehme ja sile.

Naudi Epsomi soola vanni. Ära mine hommikul kergema vastupanu teed ning vaheta kiire hommikudušš hoopis soolavanni vastu. Epsomi soola peamiseks koosisaineks on magneesium, mis soodustab neerude tööd ning aitab kehal kahjulikest ainetest vabaneda, samuti leevendab see puhitust ning lihasvalusid. Lihtsalt viska paar peotäit soola sooja vannivette ning naudi. Peale kuivharjamist on su poorid avatud, mis suurendab vannisoola mõjusid veelgi.

Valmista endale üks virgutav hommikusmuuti. Viska blenderisse üks õun, peotäis lehtkapsast, üks sellerivars, lisa ka sidrunimahla, üks supilusikatäis tšiiaseemneid, pool teelusikatäit kaneeli ning klaas vett. Blenderda koostisained läbi ning üks keha puhastav vitamiinipomm ongi valminud. See kiirendab seedimist ja aitab kehal jääkainetest vabaneda.

Võta sisse üks maksa tööd soodustav preparaat. Maks reguleerib ainevahetust ning sellel on väga suur roll organismi puhastamisel jääkainetest. Maarjaohakast valmistatud preparaadid aitavad maksa turgutada ning seeläbi kehal kahjulikest ainetest vabaneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles