Kolm universaalselt eemaletõukavat omadust, mis ei tule kasuks ei meestele ega naistele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laisk mees ei tundu atraktiivne.
Laisk mees ei tundu atraktiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Küsimus, kuidas vastassugupoolele muljet avaldada, paelub ühtviisi nii mehi kui naisi. Tutvumisharjumused on muutumas ja kuna suur osa suhtlusest on kolinud internetti, tekitab segadust, mis jääb sealsete pealiskaudsete ning subjektiivsete hinnangute taha.

Me teame, et kõige esimese asjana hakkab silma kena välimus, kuid ometi ei pruugi alati vaid sellest piisata, et kellegi südant võita. MyDomaine paljastab teadusuuringutele toetudes kolm omadust, mida peetakse soost sõltumata ebaatraktiivseks kõikide inimeste puhul.

Halb huumorisoon

Kui kelleltki küsida, mis on tema jaoks viis kõige olulisemat omadust sobiliku partneri juures, siis on huumorisoon enamasti viie esimese omaduse hulgas. 2009. aastal leiti ühe uuringuga, et inimene tundub oluliselt ebaatraktiivsem, kui ta ei saa üldse naljast aru või isegi siis, kui tal on keskmine huumorisoon.

Laiskus

Väljaandes Evolution and Human Behavior avaldati järgemööda uurimusi, millest selgus, et heatahtlikkust ja ühistesse huvidesse panustamist peetakse väga atraktiivseks. Teadlased leidsid, et isegi kena välimusega inimesi peetakse märgatavalt vähem atraktiivseks kui on näha, et nad on laisad. 

Magamatus

Magamatus mõjub ka tervisele väga halvasti ja nagu sellest vähe poleks, teeb see inimese teiste silmis eemaletõukavaks. Väljaandes The BMJ avaldati 2010. aastal uuring, milles paluti osalistel hinnata erinevatel fotodel nähtud inimesi. Fotodel olid mehed ja naised, kes olid maganud kas 8 tundi või olid juba 31 tundi magamata. Katses osalejad pidasid viimaseid ebaatraktiivseks, kurvaks ja isegi haigeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles