Lahendused pakase kahjustatud juustele, huultele ja nahale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jäise ilmaga löövad välja ellujäämisinstinktid – käid tulise duši all, kasutad ravivat huulepalsamit ja föönitad juukseid. Paraku aitavad need levinud iluprohmakad nõiaringile vaid kaasa.

Kui sinu nahk näeb välja kui krokodilli oma ning juuksed meenutavad lõvilakka, siis tuleks muuta enda talvist iluhoolduse rutiini ning keskenduda niisutamisele, kirjutas CNN. Järgnevalt on välja toodud hooaja parimad nipid juustele, huultele, nahale ja küüntele.

Juuksed

Peanahk toodab talvel vähem rasu, mistõttu pole igapäevane šampoonitamine vajalik, kinnitas ajakirja More moetoimetaja Genevieve Monsma. Kanna vannimütsi või kui tunned, et juuksed on mustad, siis loputa neid sooja veega ja kasuta ainult palsamit.

Staatiline elekter on külma ilmaga sageli üheks suurimaks juukseprobleemiks. Ajakirja Self moetoimetaja Nicole Catanese soovitas vahetult pärast pesemist kasutada juustesse jäetavat spreipalsamit ning juukseid fööniga keskmisel kuumusel kuivatada. Kui juuksed jäävad ikka elektrit täis, võiksid kord nädalas sügavniisutavat juuksemaski kasutada.

Odav lahendus: osta kohalikult ökopoest pudel E-vitamiiniõli ning kammi seda enne magamaheitmist läbi juuste.

Huuled

Oled ilmselt kuulnud, et huulepalsamist võib «sõltuvusse jääda». Monsma sõnul ei vasta see tõele. Kui sulle nii tundub, siis varjab palsam ilmselt tegelikku probleemi. Ta selgitas, et nahal on kaitsekiht ja kui see väliselt väga kuivaks muutub, tekivad sinna lõhed ja augud. Seetõttu ei imendu niisutaja naha sisse.

Lahendus on lipiididega huulepalsam, mis annab kaitsekihile aega paraneda. Hoidu kauapüsivast huulepulgast ja mentooliga palsamist.

Odav lahendus: vaseliin kaitseb kuiva õhu eest ning hoiab sind huuli limpsimast.

Nahk

Monsma ja Catanese tõid välja koostisosad, mida naha niisutajad sisaldama peaksid – keramiidid, piimhape, peptiidid ja glütseriin. Seega loobu vananemisvastastest kreemidest (kortsudevastased kemikaalid võivad kuivatada) ning kontrolli E-vitamiini sisaldust tootes.

Samuti loeb pesemine. Kõigepealt loobu kõrvetavast veest. Catanese hoiatas, et võid end üle keha kreemitada, kui aga jätad kogu keha kaitsekihita, siis on väga raske pärast loomulikku niiskustasakaalu taastada. Lisaks vaheta seep niisutava dušigeeli vastu.

Odav lahendus: õhuniisuti magamistoas ennetab küttekehast tingitud kuiva õhu probleemi – mis põhjustab naha kuivust.

Küüned

Käte niisutamise kohta ütles Monsma, et mitmete küünegurude kinnitusel on õli parem kui kätekreem. Ta soovitas enne väljaminekut ja kinnaste kätte tõmbamist veidi määret küünevallidele kanda. Sarnaselt võiks enne uinumist kreemitatud jalgadele sokid tõmmata - siis on niiskusel aega imenduda.

Odav lahendus: oliiviõli toimib sama tõhusalt kui spetsiaalsed küüneõlid.

Ilu tuleb seestpoolt

Ajakirja Self toitumistoimetaja Carin Gorrelli sõnul on omega-3 rasvhapped üheks parimaks asjaks, millega organismi varustada. Ta soovitas süüa lõhet, mandleid ja sardiine, et vältida kuivuse põhjustatud põletikku.

Teised toitained, mida kindlasti manustama peaksid, on C- ja E-vitamiin. Esimest saad tsitrusviljadest, punasest piprast ja spargelkapsast. E-vitamiin, mida leidub päevalilleseemnetes ja pähklites, kaitseb naha pealmist kihti.

Samuti on oluline biotiin (H-vitamiin). See on vajalik rakkude uuenemiseks, mis talviti aeglustub. Leiad vitamiini munakollasest ja maapähklitest.

Odav lahendus: joo rohkem vett, sest naharakud koosnevad peamiselt veest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles