Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Mai Maseri viis tervisliku toitumise soovitust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marina Lohk
Copy
Toitumisteadlane Mai Maser.
Toitumisteadlane Mai Maser. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Toitumisteadlane Mai Maser annab ajakirjas «Tervis apteegis» viis lihtsat soovitust tervislikumaks toitumiseks, vahendab kliinik.ee.
 

1. Võta aega söömiseks ja valmista võimalikult palju toitu kodus ise. Tervisliku menüü planeerimine on mõtteviisi küsimus. Lastele on kõige parem isiklik eeskuju, kuidas pere suudab oma elu söögi aspektist korraldada.

2. Oluline on mitmekülgne valik. Toidus peaks olema viis värvi. Näiteks võib lahjendada rammusamat toitu köögiviljadega, mis annab vähe kaloreid. Osta poest värskeid tooteid ja väldi pooltooteid.

3. Liigne kalorite arvutamine ei ole reaalne ja vajalik. Tervislik toitumine ei tohi muutuda kinnisideeks.

4. Janu korral on parim jook nii väikestele kui ka suurtele puhas vesi.

5. Kaalu lisandumine ja samuti ka langetamine ei toimu kiirelt. Kaalu langetamine käib alati koos liikumisega – kui sa ei liigu, siis kaob lihas, aga tagasi tuleb ainult rasv.

Märksõnad

Tagasi üles