Üheksa olulist eluõppetundi, mida võiks kolmekümnendateks teada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Elu on täis üllatusi ja õppetunde, mõned põnevamad ja teised valusamad. Milliseid kuldsed reeglid peaks kolmekümnendaks sünnipäevaks selged olema? 

  1. Planeeri endale selline tulevik nagu sina tahad, mitte selline nagu teised tahavad.
  2. Hoolitse enda keha eest. Suitsetamine võiks jääda noorusaja rumaluste hulka. Vali endale välja mingi trenn, mis sulle meeldib ja mida sa oleksid valmis regulaarselt tegema, vahendab.
  3. Tea, mis teeb sind õnnelikuks. Selleks ajaks võiksid sa juba teada, mis on need asjad, mis sind koheselt rõõmsamaks teevad. See võib olla midagi lihtsat nagu kokteiliõhtu sõbrannadega või jalutuskäik koeraga, mis sind raskest momendist kiirelt välja aitab.
  4. Tea, millal öelda «ei» ja ole seejuures enesekindel.
  5. Võta aega teha neid asju, mida sa tahad teha. Tööaeg on selleks, et tööd teha, aga pärast seda tegele nende asjadega, mis sulle meeldivad.  
  6. Tunne iseennast ja oma piire. Sa ei ole enam väike laps ja sa ei pea enda tegevust kellegi ees õigustama. Kui sul on mürgised «sõbrad», siis lõpeta nendega suhtlemine.
  7. Näita, et sa hoolid, kui keegi on sulle oluline. Nooruses on lihtne olla kergelt uljas ja enamasti andestatakse selline käitumine üsna kergesti. Kui su sõbrannal on sünnipäev, siis püüa kindlasti kohale minna, sest tema õlal oled sina raskel hetkel nutnud. Kui sa tõesti ei saa minna, siis saada talle lilli või näita mingit muud moodi, et sa tõesti hoolid.
  8. Leia iseenda jaoks aega. 60-aastane Nancy ütles Mnn.comis, et tee iga päev midagi iseenda jaoks, iga kuu midagi uut ja iga aasta midagi erilist. 
  9. Lepi sellega, et ka kõige hoolikamalt planeeritud asjad ei pruugi nii minna. Sa ei saa kõike kontrollida ja sellega tuleb lihtsalt leppida. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles