Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Bürkland: toituda tuleb nii, et haigeks ei jääks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rene Bürklandi meelest on kõige parem kasutada nii Hiina kui ka lääne meditsiini.
Rene Bürklandi meelest on kõige parem kasutada nii Hiina kui ka lääne meditsiini. Foto: Liis Treimann

Hiina meditsiini järgi pole olemas õigeid ja valesid toite ega ka mingeid kõigile sobivaid superdieete – toit peab sobima konkreetsele kehatüübile ja aastaajale.

Hiina meditsiini arsti Rene Bürklandi sõnul ei räägita Hiina toitumisteraapias – erinevalt lääne toitumisteraapiast – toidu biokeemilisest, vaid energeetilisest olemusest. Selle järgi jagatakse toiduained soojendavateks, jahutavateks, niisutavateks ja kuivatavateks. Kui kehal esinevad külma sümptomid, on inimesel vaja soojendavaid toiduaineid, nagu kaneel ja ingver, kuuma puhul jahutavaid (nt kurk ja arbuus), niiskuse korral kuivatavaid (nt pisarhein) ning kuivuse puhul niisutavaid toite (nt piimatooted).

Tagasi üles