Mantralaulik Snatam Kauri seitse elutarkust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snatam Kaur
Snatam Kaur Foto: Erakogu

Juba sel nädalavahetusel jõuab esmakordselt Tallinnasse maailmas ülipopulaarne mantralaulik Snatam Kaur, kes esineb Nordea Kontserdimajas kontserdiga «Sacred Chant Concert. Snatam Kaur and Friends». 

Snatam Kaur aga on lisaks oma lauluandele tuntud ülimalt vaimse inimesena, kes tunneb muret kogu Maa ja inimkonna pärast ning püüab omal moel murede lahendamisel kaasa aidata. Tema seitse elutarkust kannavad endast seda soovi, aga sisaldavad ka lihtsaid tõdesid.

1. Mantrad on justkui poeemid — väljendusrikkad pühad laulud, mis pakuvad sügava tähendusega mõtteid ja elulisi metafoore.

2. Vahel tuleb jõuda päris põhja selleks, et saaks toimuda paradigma muutus. Kuid ka siis tuleks leida üles, mis on see vähim, mida vajad iga päev, et leida oma elus tasakaal ning jääda keskmesse. Igaühe jaoks on see vastus erinev! Mõni teab vastust kohe, mõne jaoks võib kujuneda selle otsingust elumuutev rännak. Kuid kindel on see, et kui selle leiad, siis on see üks magusamaid võite elus.

3. Vaimses praktikas Seva mitte ainult ei aita kaasa vaimsele praktikale, aga ma tunnen, et see on vajalik vaimses praktikas. Meie traditsioonis, kundalini traditsioonis, on meil mõiste, mida kutsutakse dasvandh, kus sa annad 10 protsenti oma ajast, oma energiast, oma rahast kogukonna teenimiseks. Seega, läbi aastate ma olen õpetanud seda hommikupraktikat tasuta kui Seva, kui teenimine erinevates kogukondades, kus ma olen elanud. Ja see on see koht, kus ma olen laskunud mantrate tõelisesse olemusse ja ma mõtlen tõelisesse olemusse, mida tähendab mantrate laulmine.

4. Me võime reageerida hirmu, viha ja kättemaksuga. Aga inimestele on antud pühakute ja tarkade eeskujud kõikidest traditsioonidest, kes tõusevad kõrgemale nendest emotsioonidest. Inimeseks olemine on tegelikult privileeg.

5. Ma innustan teid sügavalt hingama kui te laulate, see võimaldab teil oma häält tõeliselt kuulda ja armuda sellesse. Kui su hääl kehastab inspireerivaid sõnu, jumalikke sõnu, saab sellest vahend, mis näitab ja muudab sind selleks imeliseks inimeseks, kes sa tegelikult oled.

6. Mis eksisteerib meis, on täpne peegeldus sellest, mis meid ümbritseb. Me lihtsalt peegeldame Looja ühtsust. See teadlikkuse puudumine — viha, hirm, ängistus ja frustratsioon, mis meie maailmas on, on tegelikult osa meie endi sisemaailmast. Seega peame me pidevalt tegema tööd, et ennast tervendada ja vaatama kaastundlikkusega selle peale, mis toimub väljaspool ühiskonnas. 

7. Kui me ei andesta iseendale, loob see läbikukkumise tunne negatiivsust. Sellest saab meile raske koorem, nii meie kehadele füüsiliselt kui ka meie inimloomusele — sellele imeliselt ja sügavalt kokkusulanud südamele, meelele ja hingele. Endale andestamine ei tule meile lihtsalt. Aga see on võimalik ja see on uks kõiksusega ühtesulandumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles