Reet Posti sõnul on oluline, et lapsele pakutakse emapiima kõrvale lisatoiduna esmalt köögivilju. Alles hiljem lisanduvad menüüsse mõõdukalt magusad puuviljad. Kui lapsele antakse alguses puuvilju, ei taha ta hiljem kasulikumat, kuid vähem magusat juurvilja süüa.
Lisatoiduga alustades on hea tutvustada lapsele kodumaiseid köögivilju (näiteks kõrvitsalisi) püree või pehmete tükkidena. Erandiks on kartul, mida peaks olema beebi ja väikelapse toidulaual väga vähe. Kartul ei ole teiste köögiviljadega võrdväärselt kasulik.
Kui väikest last ei õpetata puu- ja köögivilju tarbima ning tal puudub arusaam nende maitsest ja väljanägemisest, ei hakka ta suure tõenäosusega köögivilju ka tulevikus tarbima.
Peamiselt juurviljadest toituvate laste tervis on vähem tervisliku toitumisega eakaaslastest parem. Nende immuunsüsteem töötab tänu köögiviljadest saadud mineraalainetele ja vitamiinidele hästi ning nad ei haigestu kergesti. Köögiviljade ja puuviljade igapäevane tarbimine tagab soolestiku normaalsele mikrofloora. Samuti sisaldavad köögiviljad palju kiudaineid, mis ka aitavad kaasa seedimisele.