Miks on kasulik alasti magada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Väga paljudele inimestele meeldib kodus ennast vabalt tunda ja see tähendab nende jaoks seda, et nad saavad ühtlasi kodus vabalt alasti ringi liikuda. Tuleb välja, et alastiolek võib olla tervisele kasulik eriti magades. 

Kõige olulisem põhjus, miks alasti magamine on kasulik, on see, et see jahutab su keha, vahendab Attn. Külmem või jahtunud keha aitab paremini magama jääda ega lase sul keset ööd nii kergesti üles ärgata. Teadlased on leidnud, et alasti magamine on seotud sügavama unega, mis ei lase sul öösel ärgata.

Lisaks võib alasti magamine olla kasulik su nahale ja genitaalpiirkonnale. Alasti magamine laseb su nahal hingata ja eriti oluline on see naistele, sest seennakkused levivad just soojas ja niiskes. Seetõttu on tähtis, et terve päev püksikute sees olev piirkond saaks öösel hingata, mis takistab infektsiooni teket.

 Alasti magamine on kasulik ka meestele, kui nad tahavad olla viljakad ja saada palju lapsi. Uuringust selgus, et nende meeste sperma, kes loobusid ööseks bokseritest, oli 25 protsenti vähem rikutud. See tähendab, et meeste sperma on kvaliteetsem, kui nad kannavad päeval boksereid, aga magavad alasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles