Kolm põhjust, miks introvertidel on parem tervis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Introverdid tihti kadestavad ekstravertide sotsiaalseid oskuski, aga on midagi, mille üle introverdid saavad rõõmustada. Nimelt on introvertidel ekstravertidega võrreldes väiksem risk näiteks ülekaalulisusele.

PureWow kirjutab, et introverdi tervis võrreldes ekstraverdiga on nendes kolmes aspektis märksa parem.

Väiksem risk ülekaalulisusele

Selgus, et introverdid toetuvad söömisel oma sisemisele stiimulile, mitte välistele nagu ekstraverdid. Näiteks uuriti introvertseid ja ekstravertseid lapsi, kellele anti hommikuhelvesteks väga suur kauss. Ekstraverdid tõstsid endale keskmiselt 33 protsenti rohkem kui introverdid, sest viimased keskendusid kausi suuruse asemel sellele, kui näljased nad on.

Introverdid magad paremini

Teadlased väidavad, et ekstraverdid on enamasti sotsiaalsemad ja seetõttu kogevad nad suuremat unepuudust. Selgus, et sama piirkond ajus, mis teeb ekstraverdid sotsiaalselt aktiivseks ja erksaks, teeb neid järgmine päev väsinuks ja loiuks. Introverdid on sellele immuunsed, sest nende aju on kogu aeg erksas olekus, olenemata sellest, kas situatsioon on sotsiaalne või mitte.  

Introverdid tunnevad oma meeltega rohkem

Sama ajupiirkond, mis teeb introverdid erksaks, teeb nad ka tundlikuks igasugusele välisele stiimulile. Seetõttu tunnevad nad end sotsiaalsetest situatsioonides natukene ebamugavalt. Samas on tugevdatud meeleline taju hea, sest nad teavad täpselt, mida nad tahavad teha ja kuhu nad peavad minema selleks, et kuulda iseenda mõtteid, sest sealt tulevad nende ideed ja loomingulisus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles