Anne Metsise moetähestik: C on Chanel

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moekunstnik ja Eesti Naise moetoimetaja Anne Metsis, uue moesõnaraamatu "Moetähestik" autor.
Moekunstnik ja Eesti Naise moetoimetaja Anne Metsis, uue moesõnaraamatu "Moetähestik" autor. Foto: Erakogu

Kas muhv on kondiitritoode või millal õitseb tulpseelik? Mis on cross-dressing või põõn ja paan? Moesõnavaras seiklemine ei pruugigi olla alati nii lihtne.

Moekunstnik, Eesti Naise moetoimetaja Anne Metsis kirjutas ja joonistas moesõnaraamatu «Moetähestik», mis toob mõistetesse selgust ja seletust.

Aastaid moeajakirjanduses mahlaka ja kasuliku sõnaga tuntust kogunud moekunstniku Anne Metsise illustreeritud moetähestikus on ühelt poolt justkui kostüümiloo ülevaated-sõnastikud moepiiblis Siluetis, joonistused juures. Ainult et hoogsamas ja napimas võtmes. Teisalt harutab see lahti ingliskeelsete moeterminite rägastiku, mis on järjest rohkem meie suhu imbunud.

Mis ja kes aga kuuluvad Anne Metsise enese isiklikku moetähestikku? Millised on tema moe-eelistused? Mis on need moenähtused ja -asjad, mis on teda mõjutanud, mis meeldivad ja mis mitte?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles