2. Sulata või ning jahuta.
3. Vahusta munad koos suhkruga.
4. Lisa muna-suhkru segu hulka või ja riivitud porgandid.
5. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber.
6. Lisa muna-porgandi segule pidevalt segades küpsetuspulbriga segatud jahu.
7. Täida muffinivormid ¾ osas tainaga.
8. Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta umbes 12 minutit. Keera ahi välja ning hoia muffineid veel 10-15 min ahjus.
Tervislikud täistera-mustikamuffinid
- 4 suurt küpset banaani
- 600 g täisteranisujahu
- 3 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl söögisoodat
- Noaotsatäis soola
- 200 g pruuni suhkrut
- 560 ml petti
- 2 suurt muna, kergelt lahti klopitud
- 125 g sulatatud võid
- 400 g mustikaid
Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane valmis muffinipann ja -vormid.
Suru banaanid kahvliga püreeks. Teises kausis sega kokku jahu, küpsetuspulber, suhkur, sooda ja sool. Lisa pett, banaan, munad ja või. Sega kõik kiirelt läbi ja sealjuures väldi ülesegamist. Nüüd lisa mustikad.
Pane muffinivormid tainast täis (jäta ülevalt vaid paar-kolm millimeetrit vabaks). Küpseta muffineid ahjus ca 25 minutit, kuni need on pealt kuldpruunid. Lase muffinitel paar minutit vormis jahtuda, seejärel kummuta välja ja lase neil restil lõpuni jahtuda.