20 halba harjumust, mis võivad su suhtele tõsist kahju teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selleks, et suhe oleks hea ja mõlemale rahuldustpakkuv, ei piisa sellest, et kallimale aeg-ajalt lilli või kommikarpi kinkida. Mõnusa suhte nimel peab olema aus, teineteisest lugu pidama ja ka vastavalt käituma. 

Greatist teeb noortele elu selgemaks ja toob välja mitu ohumärki, mis näitavad, et te ei suhtu teineteisesse just kõige paremini ja peaksite midagi muutma. Samal viisil jätkates võib juhtuda, et lörtsite oma kooselu ise ära.

Sa üritad teda parandada

Üllatus-üllatus: täiuslikku inimest ei ole olemas. Seega pole mõtet eeldada, et keegi suudaks end sinu pärast radikaalselt muuta. Üks asi, kui tahad, et ta õpiks oma sokke pesukorvi viima, kuid ära arva, et häbelikust ja ärevast inimesest saaks seltskonnalõvi.

Sa nurised ta pere pärast

Vabalt võib olla, et elukaaslase pere pole sulle meeltmööda, kuid sul ei tasu nendega ka ise konflikte otsida. Selle asemel, et nende vigadele keskenduda, püüa leida häid omadusi. Probleemid pere pärast võivad tekitada väga suuri (ja ka ületamatuid) pingeid.

Te amelete avalikus kohas

Peale selle, et te tekitate kõrvaseisjates suurt ebamugavust, võib see olla ka märk, et te ei oska omavahel tõeliselt suhelda. Väljas olles võiks piirduda käest kinni hoidmise ja väikeste musidega, muuga tegelege nelja seina vahel.

Te tülitsete avalikus kohas

Sõprade ja süütute kõrvalseisjate kuuldes naaklemine on väga piinlik ja jätab teist halva mulje. Pealegi mõjuvad teie solvangud teineteisele nõnda veelgi haavavamalt. Kui teil on õhus mingi probleem, siis otsige privaatne nurk, et asjad selgeks rääkida.

Te väldite tülitsemist igal juhul

Armastus ei ole kogu aeg roosiline ja iseenesestmõistetav. Paratamatult tuleb ette erimeelsusi, mis nõuavad lahendust. Selleks peab omavahel rääkima, sest mõnikord ei ole võimalik ilma konfliktita kompromissile jõuda. 

Te ei räägi oma südant puhtaks

Sageli arvatakse, et lähisuhtes peab partner ise aru saama, mis teisel viga on. Kui ta just mõtteid lugeda ei oska, pole see võimalik ja sul tuleb omal suu lahti teha, et ta saaks aru, mis sulle täpsemalt tuska teeb. Ära hoia oma tundeid enda teada, sest see tekitab mõttetult stressi ja vimma oma armastatu vastu. Nii heade kui halbade tunnete jagamine teeb teid üha lähedasemaks. 

Te ei anna teineteisele andeks

Me kõik oleme vaid inimesed ja teeme vahel vigu. Salajase vimma pidamine mõjub suhtele väga õõnestavalt, tekitab püsivat stressi ja ärevust. Vahel on kergem andeks anda siis, kui saadakse aru, et see on endale parem.

Teil räägite olulistest asjadest valel ajal

Väga oluline on, et te räägiks olulistest teemadest nagu suhteootustest ja rahast, kuid kõigeks on oma aeg ja koht. Ära võta rasket teemat ette siis, kui kallim on näiteks tööst väga väsinud või kui teile saabuvad kohe külalised. Vali selleks aeg, kui olete mõlemad puhanud ja vabad.

Te peate arvet, mida kumbki on teinud

Kuigi suhtes tuleb nii anda kui vastu võtta, ei kehti see iga pisiasja kohta. Tülid teemal«Mina maksin kuus korda, sina ainult neli korda», põhjustavad mõttetuid pingeid.

Sa oled melodramaatiline

Ükski suhe pole täiuslik. Igast tühjast tülist ei ole mõtet suurt probleemi välja võluda. Ära tee stseeni, kui kallimal jääb prügi välja viimata. Hinga sügavalt sisse ja lähene probleemile rahulikult.

Te nuhite teineteise järele

Usaldus on kõige alus. Usu oma kallimasse ja austa tema privaatsust. Ära nuhi tema asjades!

Armukadetsemine

Pidev kahtlemine võib olla suurema probleemi sümptom. Kui sa oled suhtes ebakindel, võib see pikemas plaanis mõjutada isegi su füüsilist tervist. Kui muu ei aita, siis hoia kas või sotsiaalmeediast mõneks ajaks eemale.

Te lasete end käest

On neid, kes tunnevad end suhtes olles liiga mugavalt ja unustavad füüsilise aktiivsuse. Tervislikud eluviisid tulevad kasuks ka suhtele - tehke koos sporti!

Sa võrdled teda kellegi teisega

Unusta oma eks - iga inimene on omamoodi ja sul pole õigust oma praegust kallimat temaga võrrelda. Ebarealistlikud ootused lõppevad pahatihti pettumusega.

Te teete kõike koos

Igaüks tahab vahel olla omapäi. Isegi väga kiindunud vastarmunud! Vahel tuleb üksiolek suhtele isegi kasuks ja mõjub värskendavalt, sest võimalus koos olla tundub väärtuslikum. 

Te valetate

Ka väikesed valed võivad kokku teha suure vale, kuid miski ei õõnesta suhet nii nagu pidev valetamine. 

Te pole enda vastu ausad

Aus ei pea olema ainult oma kaaslase vastu, vaid ka enda vastu. Ole oma soovide suhtes aus, sest kui sa ei tunnista endale oma vajadusi, muutud üha õnnetumaks. Kas sa ikka lepid kaugsuhtega? Kas sa talud seda, et ta veedab kõik õhtud tööl?

Sa oled ebakindel

Madal enesehinnang võib põhjustada suhtes mitmeid probleeme. Üks neist on madal libiido, mis võib otseselt mõjutada partneri rahuolu suhtega. Enesekindlust saab tõsta aktiivse eluviisi, väikeste eesmärkide püstitamise ja isegi naeratamisega. Ka halb suhe võib muidugi enesehinnangule halvasti mõjuda, nii et pea silmas, kuidas partner sulle tegelikult mõjub. Kui tunned end tema pärast järjest närusemalt, ei vääri ta sinu pingutusi.

Te unustate enda vajadused

Mõtle aeg-ajalt järele, miks sa temaga koos oled ja mida sa sellest suhtest tahad. Kas teie eesmärgid ikka ühtivad? Ära ole kellegagi koos valedel põhjustel.

Sa võtad teda iseenesestmõistetavalt

Pea alati meeles, miks sa teda armastad. Näita, et oled talle tänulik ja pööra talle piisavalt tähelepanu. See teeb teie liidu ainult tugevamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles