Kuidas tulla toime ajutise kaugsuhtega?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kaugsuhtes olevaid paare lahutavad tihti riigid ja ookeanid ning siis on tarvis ideid, kuidas sellise eemalolekuga hakkama saada. Tihti ei räägita sellest, kuidas saada hakkama ajutise kaugsuhtega. Näiteks sõidab üks kaaslane tööasjus ära, tudengid lähevad suvevaheajaks koju või mõneks ajaks välismaale õppima, kuidas siis hakkama saada? 

Suhteekspert Ty Tashiro jagab Brit + Cos viis nippi, kuidas pärast lühiajalist lahusolekut tugevamana kokku saada.

  1. Teadvusta endale, et teised inimesed võivad tunduda väga atraktiivsed. Ajutise eemaloleku ajal võivad teised inimesed tunduda väga sümpaatsed ja atraktiivsed, aga oluline on seda endale teadvustada ja mitte nendele tunnetele järele anda, soovitab Tashiro. Uuringus selgus, et enamiku inimeste jaoks on kaitsemehhanismiks silmside vältimine.

  2. Leidke suhtlemiseks viis ja sagedus, mis sobivad teile mõlemale. Olgu selleks FaceTime, e-kirjad või romantilised käsitsi kirjutatud armastuskirjad, mis iganes teile paremini sobib. Olles varem iga päev koos, siis nüüd aitab regulaarne, võib-olla isegi kindlalt kokkulepitud suhtlus üksteise eluga kursis olla.

  3. Leidke moodus, et üksteist näha. See võib osutuda nii ajaliselt kui rahaliselt üsna raskeks, kuid võimaluse korral leidke see. See emotsioon, mis tekib ootusärevusest ja taaskohtumisest, on kindlasti aega ja raha väärt, ütleb Tashiro. Kui kohtuda ei ole võimalik, siis olge loomingulised, et omavahel seksuaalset pinget üleval hoida.

  4. Mõtle, mida su partner sulle tähendab. Olles üksteisest eemal, on sul aega mõelda, mida su partner sulle tegelikult tähendab. Kas sa tunned iga päev tänulikkust selle suhte ja inimese eest? Kui jah, siis lühiajaline eemalolek on okei. Rasketel päevadel võid kirja panna, miks ja mida sa oma kaaslase juures armastad ning selle nimekirja talle saata või hiljem ette lugeda.

  5. Õpi olema üksinda. Iseseisvad inimesed saavad ajutise eemalolekuga paremini hakkama kui need, kellele meeldib rutiin. Üksi olles õpid sa iseennast paremini tundma ja kui sa oled parajasti pere või sõpradega, siis keskendu vahelduseks neile, mitte ära istu telefonis, et kallimaga sõnumeid vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles