Neli märki, et sa oled vaimselt kurnatud

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kevad on täies hoos, aga sa tunned, et pole päris sina ise? Et midagi on valesti, energiat ei jagu, mõtted ei liigu?

Võib olla, et sa oled vaimselt väsinud. Higher Perspective loetleb neli vaimse kurnatuse sümptomit. Kui sa end siit ära tunned, siis on tõenäoline, et su aju on ametis viiside otsimisega, kuidas sa puhata saaks.

  1. Sul pole enda jaoks aega. Millal sul viimati iseenda jaoks aega oli? Kui sul on raske viimast korda meenutadagi, siis on tagumine aeg endale aega leida. Piisab vaid ühest korralikust puhkepäevast, et su keha ja vaim taastuks ning akupank uut jõudu koguks.
  2. Inimeste küsimused ajavad sind närvi. Tundub sulle, et kõik küsimused ja vestlused on ärritavad? On sul tunne, et kui keegi peaks sult veel kas või ühegi asja küsima, kaotad sa lõplikult närvi? Hea viis selle vastu võidelda on lubada inimestel sinu elus võtta vastu mõni otsus, mis senini on olnud sinu õlul. Kõik ei pea olema sinu õlul, lase teistel aidata!
  3. Sa oled üliemotsionaalne. Ärevus ja depressioon käivad kurnatud vaimuga käsikäes ning imevad sind veelgi enam energiast tühjaks. Pea meeles, et kõik saab korda, isegi kui sulle hetkel nii ei tundu. Liiguta ennast, loe, tegele asjadega, mida sa armastad.
  4. Su elus toimub liiga palju asju. Kui sul on tunne, et su elu on otsast otsani pakitud täis erinevaid asju, on õige aeg hakata ütlema rohkem ei. Astu hetkeks kõrvale, ära ole nagu orav rattas, püüa taas iseennast üles leida.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles