Naisel paluti suure rinnapartii tõttu jõusaalist lahkuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kanadas Ottawa linnas elav Jenna Vecchio käis hiljuti jõusaalis trennis. Naine külastas sama jõusaali, kus ta tavapäraselt trenni teeb ja ta kandis seljas halle retuuse ning särgikut. Kõik läks justkui hästi, kuni naise treening ootamatult katkestati.

Nimelt tuli naise juurde jõusaalitöötaja, kes palus naisel lahkuda, sest viimase riietus oli «ebasobilik ja solvas jõusaali töötajaid ning teisi külastajaid». Vecchio ei olnud selle üle sugugi õnnelik ja jagas juhtunut Facebooki vahendusel, kirjutab Elite Daily.

Vecchio väitel oli ta jõusaalis just selliste riietega:

Ta kirjutas, et tema särgik ei erinenud oluliselt ühegi teise trenni teinud naise särgikust. Ainuke asi, mis teda teistest eristas, on tema rinnapartii. Vecchio kirjutas, et tal on enda kehaehituse kohta üsna suur rinnapartii. Vecchio tegi jõusaalis olevatest reklaamplakatitest ka pilti ja reklaamidel olevad naised kandsid seljas täpselt samasuguseid «ebasobilikke» särgikuid kui Vecchio.

Naise sõnul oli see väga alandav ja ta tundis, et teda diskrimineeritakse tema kehakuju pärast. «Pole aus öelda, et mina ei tohi kanda särgikut, samas kui teised naised tohivad. Erinevad figuurid tähendavad ka erinevaid reegleid?» imestas naine.

Vecchio julgustas teisi enda postitust jagama, et anda jõusaalile märku, et selline käitumine polnud aktsepteeritav. Tema postitust on jagatud üle 4000 korra.

Jõusaali esindaja sõnas kohalikule uudistekanalile, et mõned jõusaali kasutajad olid Vecchio riietuse üle kaebusi esitanud, sest see tekitas neis ebamugavust. Nende väitel polnud naise riietus sugugi nii tagasihoidlik, kui Vecchio Facebookis näitas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles