Kuulsaima poissmehe kodustaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti kuningakojast saabusid hiljuti teated prints Williami kihlusest pikaaegse tüdruksõbra Kate Middletoniga. Rõõmsad sõnumid kihutasid tööle nii suveniirivalmistajad kui ka tulevase printsessi koolitajad ja nõustajad, kes hoolitsevad selle eest, et ei korduks printsess Dianaga juhtunu.

Catherine Elizabeth Middleton, keda peamiselt Kate’iks kutsutakse, sündis 29 aastat tagasi üsnagi «lennukasse» perekonda: isa Michael oli tollal lennukorraldaja ja ema Carole stjuardess.

Alates 1987. aastast juhivad nad aga oma postimüügifirmat Party Pieces, mis kaupleb laste pidudeks vajalike tarvetega ja on teinud Middletonid miljonärideks. Kate’il on ka noorem õde Philippa ja vend James.

Kuigi Kate’i lapsepõlv möödus Inglismaa lõunaosas asuvas väärikas Berkshire’i krahvkonnas, kus asub ka kuninglik Windsori loss, on mõrsja tausta kuningliku pere kõrval peetud liiga tagasihoidlikuks.

Töölisklassi perest pärit isa ning söekaevurite suguvõsast ema ei pruugi küll paljude silmis olla sinivereliste väärilised, aga enda loodud ettevõtte ja raske tööga saavutas paar erakordse edu ning kolis viie magamistoaga uhkesse majja.

Kate oli lapsena edukas nii õppimises kui ka hokis ja pikamaajooksus. Samuti olid tema nimel kooli rekordid kõrgus- ja kaugushüppes. Ühe klassivenna sõnul oli Kate täiesti fenomenaalne tüdruk – populaarne, andekas, loominguline ja sportlik. Kuningliku perega viis ta kokku haridustee.

Kate käis samas koolis Williami nõoga ning õppis hiljem Šotimaal St. Andrews’i ülikoolis kunstiajalugu, kus sõbrunes tudengist prints Williamiga. Alates 2003. aastast on Kate ja William ebastabiilse suhte tõttu pidevalt meedia huviorbiiti sattunud.

Koos kahe korterikaaslasega jagasid Kate ja William tollal neljatoalist elamut. Järgmisel aastal läksid nad koos Šveitsi suusareisile, millega näidati avalikkusele, et nad on paar, ja juba hakkas meedia spekuleerima abieluplaanide üle.

Ülikooli lõpuballil riietusid nad kuulsa romaani «Tuulest viidud» kangelasteks Scarlett O’Haraks ja Rhett Butleriks. Pärast lõpetamist 2005. aastal peeti koos mõlema vanematega ühine lõunasöök. Seepeale levisid väljamõeldud jutud paari kihlumisest justkui kulutulena, siiski oli veel selleks kõigeks liiga vara.

Kuigi 2006. aasta lõpus osales Kate koos oma vanematega Williami lõpetamisel Sandhursti kuninglikus sõjaväeakadeemias, sai oma isikliku turvamehe ning oli kutsutud ka kuningliku pere traditsioonilisele jõulueelsele lõunasöögile, tekkisid järgmisel aastal jutud paari ootamatust lahkuminekust.

Paari lähedased väitsid, et nad on lahku kasvanud ja meedia pidevast tähelepanust tüdinud. Mõne kuu pärast nähti noori taas koos ja nende muinasjutt võis jätkuda. Koos käidi printsess Diana mälestuskontserdil ja veidi hiljem romantilisel puhkusel. 2008. aastal aga osales Kate pidulikul tseremoonial, kus Williamile anti Kuningliku Lennuväe ohvitseri tunnistus.

Abielu tõttu psühholoogide jutule

Mullu novembris jõudis meediani kauaoodatud teade prints Williami ja Kate Middletoni kihlusest. William oli mõrsjale tähtsa küsimuse esitanud juba 20. oktoobril Kenyas Rutundu järve ääres palkamajas puhkusel viibides, kus kinkis neiule oma ema printsess Diana kuulsa safiiriga kihlasõrmuse, mida kaunistab 14 teemanti.

Middletoni sõnul on William tõeline romantik, mistõttu oli ettepanek väga intiimne ja  siiras. Prints oli hiljem küsinud luba abiellumiseks ka Kate’i isalt, keda William juba endagi isaks kutsuda armastab.

Mõne aja pärast pandi paika, et pulmad toimuvad selle aasta 29. aprillil Londonis West-minster Abbey kirikus. «Ajastus on nüüd õige, me oleme mõlemad väga-väga õnnelikud,» kommenteeris William kihlust. Kate lisas, et kuningliku perega liitumine on küll pisut hirmutav, aga loodetavasti saab ta sellega edukalt hakkama.

Kuningakoda on otsustanud sellele kaasa aidata ning öelnud, et nad annavad oma parima, et tulevasel printsessil oleks õnnelik elu ning ta suudaks oma uue rolli ja kohustustega võimalikult hästi kohaneda. Kate’i isiklikuks mentoriks on prints Williami onunaine, Wessexi krahvinna Sophie.

Kate’ile antakse nii psühholoogilist abi kui ka teadmisi etiketi ja tavade kohta. Nõustamise ja koolitamisega tahetakse vältida printsess Dianaga juhtunut ehk sügavat depressiooni ning muid probleeme.

Kuninglikust kojast ilmub pulmade kohta üha täpsemaid andmeid. Paika on pandud päevaplaan: pulmaeelse öö veedab Kate Londoni kesklinnas asuvas palees, laulatus algab kell 11 ning noored paneb paari Canterbury peapiiskop Rowan Williams. Noorpaar lahkub kirikust tõllaga Buckinghami paleesse, kus neid võtab vastu kuninganna Elizabeth II.

Pruutpaari pilt — hea kullasoon

Alates kihlusest on Kate sattunud veelgi suurema tähelepanu keskele, mistõttu kogu tema elu on võetud justkui mikroskoobi alla. Vaid päev pärast kihluse avalikustamist hakati valmistama eri meeneid kuninglikust pulmast. Osta saab pruutpaari pildiga suveniire alates portselannõudest kuni saunalinadeni.

Samuti valmistati pruutpaari kujutav mälestusmünt, mis on juba tekitanud poleemikat. Kriitikute sõnul võib mündilt küll ära tunda printsi, aga Middleton on muudetud olulisemalt kogukamaks ja paistes silmadega tundmatuks naiseks.

Muuhulgas soovivad tuhanded naised kanda stiiliikooniks tituleeritud Kate’iga sarnaseid riideid ja ehteid ning üha enam võrreldakse teda ka kuulsa ja armastatud printsess Dianaga.

Samuti ilmub meedias pidevalt fotosid õnnelikust paarist. Williami sõnul armus ta Kate’i esimesest silmapilgust, kui nägi neiut ülikoolis heategevuslikul moeüritusel, seljas kummaline komplekt bikiinidest ja mustast kleidist.

Prints üritas hiljem tüdruku tähelepanu võita kokakunstiga, aga sageli pidi Kate hoopis teda selles vallas abistama. Hoolimata printsi lähenemiskatsetest oli Kate olnud algul tagasihoidlik. William on ühes intervjuus öelnud, et talle meeldib Kate’i juures see, et tal on mitmeid naljakaid harjumusi, mille pärast teda narrida saab.

Pärast pulmi on noorpaar otsustanud elama minna Walesi Anglesey saarele, ning üllataval kombel on nad teatanud, et ei soovi sinna ühtegi teenijat. Kui Williami isal on umbes 150 abistajat, siis Kate ja William soovivad nautida teineteise seltskonda ja omapäi hakkama saada. Siiski ei saa nad hakkama ilma ihukaitsjateta, kes neid ööpäev läbi valvavad. 

Catherine Elizabeth Middleton

Sündinud 9. jaanuaril 1982 Berkshire’is

Haridustee: Marlborough kolledž, St. Andrews’i ülikool

•    Prints Williamiga kohtus 2001. aastal ülikoolis

•    George Washingtoni veresugulane

•    Lapsepõlvest on eredalt meelde jäänud vanaema tehtud klounikostüüm ning ema küpsetatud jänesekujuline vahukommitort ja  tarretised  

•    Firmaroaks on kartulipuder ja vorstid

•    Tituleeritud The Daily Telegraphi poolt paljutõotavaks uustulnukaks 2006. aastal, Tatleri, Vanity Fairi, Style.comi ja People Magazine’i poolt stiiliikooniks

•    Noorpaari lemmiklaul on Bodyrockersi « I Like The Way You Move»

Huvid: sport, eriti tennis ja suusatamine; mood; fotograafia; tantsimine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles