Viis saladust, mis ühendavad naisi, kes armastavad oma tööd

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Mis küll toimub selle kolleegi peas, kes tuleb iga päev naeratavana tööle? Samal ajal kui sina vead end sinna vastutahtmist ja ootad pikisilmi tööpäeva lõppu.

Pure Wow teab saladust ja toob välja viis punkti, mis on omased naistele, kes käivad tööl hea meelega.

Nad käivad tööl sama innukalt, nagu oleks alles palgatud. Esimestel kuudel on kõik ülimotiveeritud, sest uut infot ja õppimist nõudvaid ülesandeid on kogu aeg rohkem kui selleks aega jagub. Selline mõttemall tuleb kasuks ka kogenud töötajale. Erista enda jaoks need oskused, mida sooviksid arendada (näiteks avalik esinemine) ja osti konkreetseid võimalusi, kuidas end proovile panna. Näiteks uuri, kas tööandja oleks valmis mõne koolituse eest maksma. 

Nad hoolitsevad oma välimuse eest. Välimuse timmimine ei näita tingimata pealiskaudsust, see aitab enesekindlusele hästi kaasa. Ka siis, kui pead tööl kandma vormiriietust, on võimalik välja näidata, et sa pole lohakas. Mine tööle vaid puhta peaga, hoolitse oma maniküüri eest ja muudki. Korrektne välimus tõstab su tuju ja mõjutab ka suhteid kolleegide ja ülemustega. 

Nad saavad oma kolleegidega hästi läbi. Tõsi küll, et kõik inimesed ei peagi üksteisele meeldima ja see polegi võimalik. Küll aga võiks olla töökaaslaste seas vähemalt üks või kaks sõpra, kellega saab koos naerda, keda saab usaldada ja kellega võib auru välja lasta, et oma elu rohkem nautida. Pane tähele, kes on kollektiivis kõige rohkem sinu moodi ja püüa nendega igapäevaselt rohkem sõbrustada. 

Nad on oma rollis kindlad. Tihti tekitab tööl stressi segadus ja teadmatus, kuidas mõjutab indiviidi töö ettevõtte suuremaid eesmärke. Peamiselt on see tingitud alluva ja ülemuse vahelisest suhtlusest. Kui tunned, et ei taju tööl selgelt oma rolli, siis võta korra nädalas aega, et oma ülemusega rääkida ja talt tagasisidet saada. Nii saad paremini selgeks, mida ta sinult ootab.

Neil on elu ka töövälisel ajal. See, kuidas sa veedad oma töövälist aega määrab oluliselt, kui palju tuleb tööstress sinuga koju kaasa. Kui sinu elus on peale töö ka teisi asju, millesse sa suhtud kirglikult (pere, sõbrad, hobid), siis saab su vaim töömuredest rohkem puhata ja sa ei põle nii kergesti läbi. Lisaks tunduvad mõttetud kontoriprobleemid tänu teisele perspektiivile palju tühisemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles