Rait Kapp flirdist: kas ohjad on meeste või naiste käes?

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Esimesel põgusal pilkude ristumisel juhtub rohkem, kui kõrvaltvaatajale välja paistab. Äkitselt näeme üht inimest ja emotsioonid löövad lakke, kellel liblikad kõhtu, kellel veri peenisesse. Täiesti juhuslikult, nagu välk selgest taevast. See kestab ehk sekundite murdosa, ent mehel on selge, et ta tahab praegu just seda naist. Silme eest võib korraks mustaks lüüa, nagu oleks täis või laksu all, aga midagi teha ei saa. Miks on see nii, et teatud inimeste kohtamisel tekib erutus, teiste puhul aga mitte midagi? 

Mõni aeg tagasi ühel sünnipäevaüritusel käies kuulsin huvitavat vestlust. Üks vanem mees tõdes: «Vaat on ikka alles naine, kõvaks ajab, aga seksi ei anna! Täiesti mõttetu eit ju.» Härra mõte käis umbes seda rada pidi: miks ta siis tekitab ise olukorra, püüab mehe lõksu, mängib, keerutab ümber, liibub vastu meest. Heal juhul suudlevad. Mees hakkab tugevamini naist vastu ennast suruma, käsi liigub ümber naise piha tagumiku piirkonda... Mõne loo tantsivad niimoodi, siis võtab naine mehe käe sealt ära. Ouch!  Mehel on tunne, nagu oleks jalaga tugevalt kubemesse löödud. Pärast sellist žesti parimal juhul mees tantsib veel paar minutit edasi, halvimal juhul pomiseb: «Pean vetsus käima, hingan värsket õhku või võtan mõne joogi...» Flirt on selleks korraks nende vahel läbi. Mees ju teab, et naine seksida ei taha, mees ka enam ei pinguta.

Kas kehtib teada tuntud mõttetera, et tõeline naine esimesel korral ei anna ja tõeline mees teist korda ei küsi? Kas oligi see pelgalt flirt või mäng? Igatahes jäi seda härrat kuulates ja paari tantsupõrandal vaadates tunne, et flirt käibki teatud piirini, sealt edasi kas läheb seksiralliks või ei toimu midagi.

Flirtimine saab alguse pilkude kohtumisest ja keemiast, kas on särtsu või ei ole. Millised on tagajärjed, pole selles suhtefaasis absoluutselt olulised. Oluline on moment, hetk. Balzac on väga tabavalt öelnud: «Sageli ei tea naine isegi, mida tegelikult tahab, aga mees peab seda teadma!» Kas naine flirdib teadlikult, et olla «saagiks» näljastele meestele, riietudes napilt, või on ise hoopis jahimees? Kehahoiak, silmavaade, kõik on oluline, aga mida mõtleb ja tunneb mees? Loomulikult tahab ta lõppeesmärgina seksida. Mehe flirtimise tunnusteks võib olla pilgu püüdmine, naeratuse kättesaamine ja sellele ise vastu naeratamine. Seltskonnas võib naistega jutustamine tunduda flirtimisena, sest mõni lihtsalt ongi hea suhtleja, kellele meeldib tähelepanu ja keda jagub kõikjale.  

Tänaval atraktiivsele, seksapiilsusest pakatavale inimesele üle õla vaatamine on ka flirt. Esmamulje on määrav, sest esmamuljet ei saa jätta kaks korda. See on mingisugune biokeemia, mis on seotud kindlasti oma ettekujutusega ideaalpartnerist. Enamasti vaadatakse neid, kes on oma ideaalsele partnerile võimalikud sarnase välimusega. Huvi tekib selle inimese vastu, kelle detailid sobivad ideaalsega kõige paremini. Kui see on vastastikkune, siis tekib reaktsioon ja külgetõmme, nagu metalli ja magneti vahel.

Mida flirtimisel vältida?

Lugesin kunagi Kanguri «Suurest seksiraamatust», et meestel ei kõlba flirtides otsida silmsidet, kandes ise päikseprille; pöörduda kelneri poole ja tellida drink oma tüdrukule; jõllitada naise rindu, kuni ta kohmetub; rääkida telefoniga või kasutada telefoni vestluse ajal ja kanda naise käekotti.

Naistel aga ei kõlbavat küsida esmalt mehe elukutset; minna laua juurde, kus istub võõras mees ja küsida suitsule tuld; vestluse ajal pidevalt huuli niisutada; lasta midagi maha kukkuda, lootuses et mees tõstab selle üles ja alustab ise juttu ja kirjutada oma telefoninumber salvrätikule või õlleklaasi alusele.

Kuid kas tõesti peab neid reegleid ja etiketti nii pingsalt järgima? Love is a name, sex is a game, nagu öeldakse. Forget the name and play the game!

Flirtimise osas on otsustav tähtsus siiski naisel. Nagu loomariigis emasloom, otsustab ka ühiskonnas naine, kellel ta endaga flirtida lubab. Mees aktiviseerib oma tegevust ainult siis, kui naine teda selleks julgustab. Kõik oleneb naisest, sest mees võib hüpata, hampelmanni mängida, esineda palju tahab, teha žeste ja püüda olla nagu härrasmees, aga kui naine temast huvitatud ei ole, siis ongi kõik. Adjöö!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles