Viis tegevust halva päeva üle elamiseks

Eneli Rahula
, rändaja, jumestaja ja blogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Artur Alliksaar on öelnud, et ei ole paremaid, halvemaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu. Oleme aga vaid inimesed ning meil tuleb ette päevi, mil lihtsalt veab viltu või tuju on vilets, lisaks on veel ülemus ülekohtune ning ilm ebasobiv.

Kirjapandud nipid ei garanteeri, et päev ja kõik ümbritsev muutub paremaks, kuid vähemalt veidi aitavad ehk olukorda leevendada. Alati on hea võtta aega iseendale: nautida maailma parimat seltskonda, poputada end ja tuletada meelde, et oled oluline!

  1. Liiguta end

Mõtled, et väsinult ja tüdinenult ei jaksa lillegi liigutada? Sportimine teeb head nii su kehale kui ka vaimule. Inimese aju vajab tegevuseks suurel määral hapnikku, mida saab just füüsilise aktiivsusega. Lisaks hakkab aktiivsel liigutamisel keha eritama endorfiini, mis muudab inimese rahulikuks ja õnnelikuks, kas ei kõla mitte hästi?! Kindlasti on kõigile tuttav tunne ja mõte, et ah ei viitsi minna või tahaks lihtsalt vegeteerida, kodus diivanil lösutada on ikka hulga parem! Vale puha, kodust välja saamine ongi kõige raskem, edasi läheb juba kergemini ja enesetunne ning öine uni on samuti kvaliteetsemad!

  1. Kuula enda lemmikmuusikat või vaata mõnda positiivset filmi

Keera muusika valjemaks, laula kõvasti ja valesti kaasa ning unusta end hetkeks! Hea film ning muusika mõjuvad uskumatult võimsalt ja võivad muuta inimese meeleolu otsekohe. Heaks nipiks on otsida internetist laulude sõnad ja mitte jätta vahele ühtki rida, annab mõnusa enesekindluse! Lisaks on väga kosutav süveneda mõnda positiivsesse või humoorikasse linateosesse ja unustada enda elu kasvõi hetkeks.

  1. Õpi midagi uut

Uute oskuste või teadmiste õppimine mõjub eriti hästi just neil hetkedel, mil tundub tühi ja lihtsalt mõttetu päev olevat. Tuleta meelde mõni vana oskus, huvi või alusta millegi täiesti uuega, leia endale miski, mis paneks silma särama ja inspireeriks! Lae alla rakendus, mis aitaks õppida mõnda eksootilist keelt või vaata harivat dokumentaali, et hoida end kursis maailmas toimuvaga. Tuleta meelde käsitöötunnis õpitu või alusta mõne pilli mängimise õpinguid! Valikuid on tohutult ning selleks ei pea olema püstirikas või omama tohutult vaba aega. Arvan, et inimese loomuses on pidevalt areneda ja januneme uute teadmiste järele, mis hoiaks mõistuse teravana.

  1. Kokka midagi maitsvat

Igaüks meist hindab head toitu ning on üllatavalt rahuldust tekitav üks hästi välja tulnud õhtusöök või küpsetis, mis paneb nii endal kui teistel suud matsuma! Isegi kui muidu eriline meister köögis pole, tasub vahel katsetada! Alustada tasuks mõne kergema retseptiga, et hiljem midagi ka süüa oleks. Muidugi tasub protsessi ikka mõnuga võtta ja ka ebaõnnestumise korral mitte meelt heita! Omast kogemusest ütlen lohutuseks, et ka hajameelsusest munata tehtud kohupiimakook on täitsa söödav!

  1. Kodune spaa

Süüta küünlad, pane vannivesi jooksma ning lisa veele veidi aroomiõli või mõni kihisev vannipomm! Väikesed detailid on need, mis loevad kõige enam, eriti viletsal päeval, mil kulub maksimaalne poputus ära. Vannis lõõgastumise järel tee endale mani- ja pediküür ning kreemita lemmiku kreemiga, ideaalne oleks veel üks massaaž õhtu lõpetuseks!

Loodetavasti leidsid siit endale midagi, mis aitab teha päeva päikselisemaks! Kui just täna on madalseis, pea meeles, et on täiesti normaalne end aegajalt ka halvasti tunda. Elu ei olegi täielikult perfektne, eriliseks teevadki olukorra väikesed hetked.

Olen rändaja ning blogija Eestimaa kaunite metsade vahelt. Investeerin mälestustesse ning käin mööda rada, mis pakuks põnevust ja väljakutseid. Naudin. Naeran. Näen.

Minu tegemiste ja teiste postitustega saad kursis olla läbi www.dodolce.com lehe või tule aja juttu Facebookis - www.facebook.com/enelirahulapage

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles