Ivanka Trump oma elust, Trumpi impeeriumist ja enda brändist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivanka Trump.
Ivanka Trump. Foto: Anthony Behar/Anthony Behar/Sipa USA

Ivanka Trump on viimasel ajal rohkem tähelepanu saanud tänu sellele, et tema isa, Donald Trump, kandideerib USA presidendiks. Ta on aktiivselt oma isa valimiskampaaniast osa võtnud, kuid lisaks poliitikale toimub selle imeilusa naise elus veel nii mõndagi.

Ivanka Trump töötab The Trump Organizationis, kus ta on arengu- ja omandamisevaldkonna asepresidendina. Lisaks sellele juhib ta koos oma vendade Donald Jr ja Ericuga Trumpi kinnisvaraimpeeriumit, sest tema isa on hetkel muude asjadega hõivatud. Võiks ju arvata, et rohkemaks naisel ometi aega ei saa olla, ent peale kõige muu juhib ta ka endanimelist elustiilibrändi, mille alla kuuluvad ehted, rõivad ja aksessuaarid.

Business Insider rääkis Ivanka Trumpiga tema elust, Trumpi impeeriumist ja endanimelise brändi loomisest.

Abikaasa Jared Kushneriga. AFP
Abikaasa Jared Kushneriga. AFP Foto: Dimitrios Kambouris/AFP

Sinu elus on praegu väga põnev aeg. Kuidas on olla hetkel Ivanka Trump?

Mul on üsna kiire, kuigi see on alati nii olnud või vähemalt viimasel paaril aastal, sest mul on kodus kaks last (tänaseks on Ivanka juba sünnitanud ka kolmanda lapse – toim.). Tööalaselt on mul väga palju tegemist Trumpi organisatsiooniga, sest mu isa tegeleb oma kampaaniaga. Lisaks sellele hoian silma peal ka enda brändi arengul. Seega võib öelda, et praegu on imeline ja üsna metsik aeg.

Sa võtad osa ka oma isa kampaaniast. Kuidas see läheb?

Ma olen väga uhke tütar. On imeline näha, kuidas isa poliitikuna nii palju korda saadab. Minu jaoks on väga tähtis, et ma saan neil hetkedel temaga olla ja tema kõrval seista. Olen väga uhke nii tema tütre kui ka inimesena, kes on tema organisatsioonis töötanud.

Truult isa kõrval. AP
Truult isa kõrval. AP Foto: Alex Sanz/AP

Milline on sinu tavaline päev?

Minu päevad pole kuigi tavalised, seda eriti viimasel ajal. Kui kodus on pisipõnnid, siis on seal alati ka kaos, kuid see on väga lõbus. Tööalaselt – meil on ehitused üle maailma, kaasa arvatud ka USAs ja ma keskendun neile väga tõsiselt.

Ma olen väga uhke ka enda brändi üle, mis julgustab ja inspireerib noori töötavaid naisi. Me loome meeletult palju materjali, mis on suunatud just noortele karjäärinaistele ja see on oluline teema. Pakume neile naistele ka palju erinevaid tooteid, mis aitaksid neil läbi lüüa.

Seega võib öelda, et minu päev on kõik erinevad, aga ma suudan ühe tööpäeva jooksul nii mõndagi korda saata.

Milline juht sa oled?

Ma sean väga julgeid eesmärke. Selline olen ma alati olnud. Ma ootan alati kõige paremat tulemust.

Ema Ivana Trumpiga. AFP
Ema Ivana Trumpiga. AFP Foto: Jemal Countess/AFP

Oled terve elu töötanud koos oma perega. Mida sa nende juures imetled ja mida on nad sulle õpetanud?

Perefirmas töötamine – ja The Trump Organization on kindlasti perefirma – on tore, aga see on ka väga keeruline. Ma pole kohanud ühtegi inimest, kes töötaks koos oma sugulastega ja oleks sellega rahul. Sellel olukorral on tavaliselt ainult kaks võimalikku lahendust: inimesed muutuvad õnnetuks ja teineteisele vastumeelseks, või on kõik väga imeline ja energiat ning vastastikkust austust on väga palju. Ma olen märganud, et vahepealset varianti tavaliselt pole.

Mul on vedanud, et saan töötada koos oma kahe vennaga, kes on väga edukad, targad ja võimekad. Meie koostöö sujub väga hästi. Me võime valida erineva teekonna, kuid me jõuame alati sama tulemuseni. See on tore, sest see võimaldab meil olla loomingulisemad. Me ei ole alati teineteisega nõus, kuid nendega on imetore koos töötada.

Isa ja vendadega. Reuters
Isa ja vendadega. Reuters Foto: MIKE CASSESE/REUTERS

Ja mu isa on imeline. Ta on väga hea juht. Ta on erakordse firma üles ehitanud. Tema alluvuses on töötanud kümneid tuhandeid inimesi. Vaimustav on näha, kuidas ta teisi inspireerib. Tal on väga selge visioon oma äride ja saavutuste osas. Ta seab endale julgeid eesmärke ja siis paneb ta kõik tööle, et neid eesmärke ka saavutada. Ta julgustab ja toetab alati oma alluvaid. Ta on õpetanud mulle, kuidas olla inspireeriv juht.

Kui sinu isa võidab presidendivalimised, milliseks muutub Trumpi organisatsioon? Kas keegi teist kolmest hakkab seda juhtima?

Me võtame praegu päeva korraga. Hetkel juhime me seda kolmekesi. Mu isa keskendub kampaaniale ja oma eesmärkidele, et meie riik jälle võimsaks muuta. See on tema peamine tegevus hetkel ja meie juhime ettevõtet. Me pole veel rääkinud sellest, mis saab pärast ja meid vist ei huvitagi see. Leppisime vendadega alguses kokku, et kolmekesi koos saavutame paremaid tulemusi kui eraldi töötades. See on perefirma ja me töötame koos nagu perekond.

Kuidas on Donald Trumpi bränd mõjutanud sinu brändi?

Mu isa on loonud suure firma ja suure brändi ka endale ning mina panustan sellesse firmasse iga päev. Aga mul on ka oma firma ja selle brändi olen loonud mina ning see kuulub ainult minule. Ma olen isalt palju õppinud ja ta on mulle eeskujuks, aga minu bränd kuulub vaid minule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles