Juba vähem kui poole aastaga sai selgeks, et sedasi ikka ei saa ning tasapisi hakkas Jaan endale suuremaid roogi valmistama. Sealt alates on näinud tavaline Vilsandi päevamenüü välja järgmine: «Hommikul teen kas nelja- või seitsmeviljaputru. Järgmine ja ühtlasi viimane söögikord on õhtul kella nelja-viie ajal. Kuna talvel kütan iga päev ahju, siis teengi palju neid toite, mida saab potiga ahju panna,» selgitas Jaan.
Mõnel õhtul paneb ta ahjupotti näiteks liha, porgandid ja kartulid, mis siis ise vaikselt valmivad, nii et Vilsandi saarevahina töötaval Jaanil pole vaja teha muud, kui päevaste tegemiste lõppedes pott ahjust välja võtta ja sööma asuda. Vahel teeb Mulgimaalt pärit mees ahjus mulgiputru. Nagu saareelule kohane, on üsna tihti õhtusöögiks kala. Kõige sagedamini rändab pannile lest. «Seda valmistan igat moodi,» vastab Jaan küsimusele, kuidas ta lesta teeb. Samas saab tal lestast vahel isu nii täis, et seda nähagi ei tahaks. Ahvenast ja siiast ei ole ta seni veel tüdinenud. «Ei teagi, miks see nii on,» arutleb Jaan.
Samas tunnistab ta, et sööb Vilsandil elades märksa vähem ja samas palju tervislikumalt kui varem. «Ma ei söö enam stressi pärast. Kui Tallinnas elasin ja Linnateatris näitleja olin, siis põhiline söök oli tavaliselt alles õhtul kell üksteist etenduselt tulles, kui naine mind auravate söökidega ootas.» Saarel ta naljalt nii hilja ei söö. Lisaks armastas linnamees Jaan teleka ees istudes üht-teist näksida, mida saarevaht Jaan ettegi ei kujuta. «Hämmastav, kui palju kulus Tallinnas elades sööki,» imestab mees siiani.